Twee Nederlanders, Annelies van Gils en Hans van Avendonk, ontdekten deze olijfolie in 2018. Samen met de lokale bewoners en boeren hebben ze nu deze bomen ingezet voor een duurzame verwerking van de olie. De Griekse partners staan ook voor vakmanschap, kleinschaligheid en duurzaamheid. Op hun eigen land en dat van de partners staan de olijfbomen klaar voor de productie van de olie. Het produceren van olijfolie vergt vakmanschap. Als de vruchten van de olijfboom de zuiverste olie geeft, in het koudste deel van het jaar, worden de olijven geplukt. Ze gaan dan zo snel mogelijk naar de lokale perserij. Daar worden ze op kamertemperatuur geperst. De olie wordt in vaten opgeslagen om zo te rijpen. De olie kan het beste op een donkere plaats buiten de koelkast bewaard worden. Dan blijft deze lang houdbaar en van goede kwaliteit.
De naam PP Oil Evangelismos is ontstaan door het teken van de tweeling (wat de Nederlanders zijn) en de P van Peloponnesos, de ∏. Prasinos(∏) betekent groen en staat voor het streven naar duurzaamheid en eerlijkheid. De rest is natuurlijk genoemd naar het gebied waar de olie vandaan komt. Op de verpakking zie je daarom ∏∏ Olive Oil Evangelismos staan.