12 juni de dag tegen kinderarbeid

Er bestaat een wereld waar kinderarbeiders weer kind mogen zijn!

 

Helaas is het nog steeds zo dat kinderen overal op de wereld worden ingezet voor werk. Dat is niet goed, omdat zij daardoor niet naar school kunnen en het hun ontwikkeling remt op de langere termijn. De ergste vormen zijn slavernij, mensenhandel, seks en gevaarlijk werk. Kinderen kunnen hierdoor gewond raken of ziek worden. Of nog erger: doodgaan.

 

Door kinderarbeid hebben de kinderen geen jeugd. Vaak moeten ze hele dagen gevaarlijk werk doen. De kinderen zijn kwetsbaar voor misbruik en hun gezinnen hebben vaak te maken met grote armoede. 

 

Fair trade

Binnen de fair trade gedachte past geen kinderarbeid en bij de wereldwinkel ook niet. Wij verkopen geen producten die door kinderen zijn gemaakt. In 2001 zijn internationale afspraken gemaakt over goede en veilige arbeidsomstandigheden, aandacht voor gezondheidszorg, onderwijs en een loon om van te kunnen leven. Binnen deze regels is kinderarbeid uiteraard niet toegestaan. 

 

De meeste van onze importeurs en producenten hebben het certificaat fair trade. Hierdoor weet u zeker dat onze mooie producten niet door kinderhanden zijn gemaakt. Het Max Havelaar keurmerk geeft aan dat ook onze food-producten kinderarbeid-vrij zijn.

Elk TWEEDE mondkapje met 20% korting

De korting geldt alleen voor deze vrijdag en zaterdag!

Uitverkoop

Kom lekker snuffelen tussen onze wereldse uitverkoop-artikelen.

De 30% korting geldt voor alle artikelen op onze prachtige grote tafel.

Bestuurslid gezocht

Als bestuurslid bij de Wereldwinkel denk je mee over onze toekomst. In de vergaderingen nemen we daar beslissingen over, bijvoorbeeld over geld en het beleid. We vergaderen één keer in de maand. Het is een verantwoordelijke en uitdagende functie.