Ben je ook gek op de repen van Tony’s Chocolonely?

 

 

Mmm jummie chocolade, wie houdt daar nu niet van? De chocoladerepen van Tony’s Chocolonely zijn niet meer weg te denken uit de Wereldwinkels. Goed om het verhaal weer eens onder de aandacht te brengen. Want weet je bijvoorbeeld hoe het allemaal in 2003 begon en waarom deze heerlijke chocoladerepen zo ontzettend belangrijk zijn?

 

 

Hoe is het eigenlijk begonnen?  

In 2003 schrikt journalist Teun van de Keuken als hij leest over kinderarbeid en slavernij op cacaoplantages in West-Afrika. Hij gaat op onderzoek uit en ontdekt dat dit nog heel vaak voorkomt. Na het eten van een paar chocoladerepen geeft hij zich in zijn programma Keuringsdienst van Waarde aan als chocoladecrimineel. Deze aangifte wordt niet serieus genomen. Dus gaat hij op zoek naar getuigen en laat vier jonge slaven een verklaring tegen hem afleggen.  

 

Ook vraagt hij aan Nestlé of zij een slaafvrije chocoladereep kunnen maken. Als dat niet lukt, besluit hij het zelf te doen. Hij noemt het Tony’s Chocolonely. Tony komt van Teun. Chocolonely omdat hij zich alleen voelde in zijn zoektocht naar fairtrade chocolade. Op 29 november 2005 kwam de eerste Tony’s Chocolonely reep op de markt. Veel later krijgt Teun van de rechtbank moreel gelijk. Hij werd alleen niet vervolgd want dan moet iedereen die chocolade eet naar de rechtbank. Maar in de tussentijd was het balletje al wel gaan rollen.   

 

Wil je de rest van de geschiedenis lezen? Super interessant! Kijk op de website van Tony’s Chocolonely en klik door op de tijdbalk.  

 

Waarom zijn deze repen zo belangrijk?  

Chocoladebedrijven verdienen veel aan chocolade. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar wel als de boeren te weinig geld krijgen voor hun cacao en daardoor in armoede leven. Wist je bijvoorbeeld dat een gemiddelde cacaoboer in Ivoorkust elke dag maar 78 cent verdient? Daar kunnen ze echt niet van leven. En wist je dat er meer dan anderhalf miljoen kinderen in Ghana en Ivoorkust werken omdat hun ouders te weinig verdienen?  

 

Illegale kinderarbeid en moderne slavernij mogen niet. Tony’s Chocolonely wil dit veranderen en zet zich in voor 100% slaafvrije chocolade. Hoe ze dat doen? Bijvoorbeeld door het maken van betere prijsafspraken met boeren voor een lange periode. Ook leren ze de boeren hoe ze meer kunnen produceren met minder kosten. Bijvoorbeeld door andere boompjes te gebruiken en groots in te kopen.  

 

Een slaafvrije chocoladereep maken waarmee je genoeg winst maakt. Het kan! Tony’s Chocolonely geeft hierin het goede voorbeeld en hoopt dat alle chocoladefans meedoen om écht iets te veranderen. Dat hopen wij ook en we steunen Tony’s Chocolonely daarin. Daarom verkopen we al jaren de lekkerste chocoladerepen!   

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije via 0299-316997. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643