Bijzondere kaarsen uit Swaziland

Kaarsen zijn de ultieme sfeermakers in huis. Behalve dat ze deze maand in de aanbieding zijn willen we ook aandacht geven aan de producenten van deze bijzondere kaarsen. Ze hebben het moeilijk en kunnen onze hulp hard gebruiken.

 

 

In de Malkerns vallei in Swaziland staat de fabriek van Swazi Candles. De fabriek opgericht in 1982 telt momenteel 45 werknemers. Ze hebben het nu zwaar om het hoofd boven water te houden. Door de corona crisis is het toerisme stil komen te liggen en hier lag nu juist hun grootste omzet. Op dit moment zijn ze genoodzaakt om het fabrieksterrein te verkopen om zo op kleinere schaal door te starten. Ze zullen van veel personeel met een lange staat van dienst afscheid moeten nemen.


Wij, als wereldwinkel betreuren dit ten zeerste. We hebben daarom heel veel kaarsen ingekocht en bieden we het deze maand aan met 20% korting.

 Unieke kaarsen


Wat deze kaarsen uniek maakt is het brandproces. Bij de productie van de kaarsen maken ze gebruik van een eeuwenoude techniek, namelijk de millefiore, ook wel de ‘duizend bloemen’ techniek genoemd. Met deze techniek worden patronen in de buitenste harde laag van de kaars gemaakt. Het filmpje hieronder laat het proces zien. De buitenste harde laag smelt bijna niet. Hierdoor krijgt de kaars een rijke, romantische uitstraling terwijl de binnenkant van de kaars steeds verder opvlamt. Wanneer de kaars is opgebrand, blijft de rand over en kan deze zelfs weer gebruikt worden met een waxinelichtje erin. Super handig, want de kaarsen zijn zo mooi dat je ze graag wil hergebruiken!

Bekijk het filmpje

Tip

Laat de kaars in het begin een paar uur branden. Schenk het zacht geworden kaarsvet eruit. De volgende keer dat je de kaars brandt kan je al zien dat de gloed van het licht door de prachtige buitenwand schijnt. Als de binnenkant diep genoeg is kan je er een waxinelichtje in zetten voor een nog langer brandplezier.

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije via 0299-316997. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643