Bronzen beelden uit Burkino Faso

Vooral in Burkino Faso is het brons gieten een traditioneel en belangrijk ambacht. Het is een vakmanschap van de Djerméé stam. Van vader op zoon en van leermeester op leerling wordt deze techniek doorgegeven.

 

Het beeld wordt eerst met de hand gemaakt van bijenwas en bedekt met klei. Wanneer de klei wordt gebakken in een gat in de grond, smelt de was. Zo ontstaat de mal, waarin het brons gegoten wordt. Deze manier van werken heet ‘cire-perdue’, de verloren was-techniek.

 

In de beelden wordt het unieke van de mens, vrouw, man en kind tot een sierlijke vorm verwerkt. Het zijn krachtige kunstwerken met veel symboliek en daarnaast erg decoratief zijn.

 

Coöperatie

De makers van de beelden zijn aangesloten bij Coöperatie Ouagadougou. Dat is een groep van verschillende vakmanschappen bij elkaar om zo een breed aanbod te bieden voor de lokale-, nationale- en internationale markt. Kunstnijverheid en vakmanschap, het antwoord in een samenleving waar weinig fabrieken zijn en waar een grote werkeloosheid is. De Coöperatie helpt de ambachtslieden met hun marketing en moedigt hen aan tot vernieuwing, kwaliteitsverbetering en samenwerking. Natuurlijk vanuit de fair trade-principes. 

Door samenwerking met Tahoua Import worden de producenten aangemoedigd en gemotiveerd tot nieuwe ideeën en producten. Ze kunnen door de verkoop van de beelden hun economische positie verbeteren en hun artistieke vaardigheden ontwikkelen.

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije via 0299-316997. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643