Dierenfiguren van touw

Van veel planten kun je touw maken. Mendong is daar één van. Het is een grassoort uit Zuidoost-Azië. De natuurlijk vezels worden gebruikt om matten, touw, tassen, manden en zittingen van te maken. Ze vervangen de synthetische vezels. Dat is goed voor het milieu en het geeft kleine fairtrade boeren een beter bestaan.

In de wereldwinkel hebben we dierfiguren van mendong-vezels. Voor de figuren is het mendong-touw geknoopt om een metalen frame. De lassers van deze frames en de knopers verdienen ruim meer dan een leefbaar loon. 

 

Mendong wordt vooral verbouwd in Indonesië. Op Java, Sumatra en de grotere eilanden (Lombok, Soembawa, Soemba) van de provincie Nusa Tenggara. Om te groeien heeft het veel water en zon nodig. Net als rijst. Het is voor de boeren gunstig dat de planten in twee jaar vijf keer geoogst kan worden. 

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije via 0299-316997. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643