Handgemaakte papieren bloemen

De papieren bloemen van Olino Paperworks zijn 100% handgemaakt van een hoge kwaliteit Mulberrypapier. Het papier blijft jarenlang mooi en houdt zijn kleur. Mulberrypapier is heel geschikt voor het maken van prachtige bloemen. Je kunt de bloemen bij ons los in de winkel kopen.

 

De Mulberry (moerbei) boom is een wel heel bijzondere boom die groeit in het noorden van Thailand. De bast van de boom kan na het regenseizoen gemakkelijk afgepeld worden en groeit daarna meteen weer aan. De Karenstam ontdekte dit jaren geleden. Ze gebruiken de bast voor het maken van papier. De bladeren worden gegeten door zijderupsen. De boom groeit in de vrije natuur, maar wordt ook geplant voor het maken van dit mooie papier.  

 

 

 

 De afgepelde bast wordt in grote ketels gekookt en fijngemaakt. De papierpulp wordt opgelost in water.  Daarna wordt het met de hand verdeeld op grote schepramen en worden er gedroogde (bloem)blaadjes bij gedaan. De schepramen worden in de zon gezet zodat het kan drogen. Als de vellen droog zijn, worden ze eraf gehaald en glad gestreken. Het papier is nu klaar om geverfd of bedrukt (batik) te worden.

   

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije op 06-81956643. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643