Handgemaakte papieren bloemen

De papieren bloemen van Olino Paperworks zijn 100% handgemaakt van een hoge kwaliteit Mulberrypapier. Het papier blijft jarenlang mooi en houdt zijn kleur. Mulberrypapier is heel geschikt voor het maken van prachtige bloemen. Je kunt de bloemen bij ons los in de winkel kopen.

 

De Mulberry (moerbei) boom is een wel heel bijzondere boom die groeit in het noorden van Thailand. De bast van de boom kan na het regenseizoen gemakkelijk afgepeld worden en groeit daarna meteen weer aan. De Karenstam ontdekte dit jaren geleden. Ze gebruiken de bast voor het maken van papier. De bladeren worden gegeten door zijderupsen. De boom groeit in de vrije natuur, maar wordt ook geplant voor het maken van dit mooie papier.  

 

 

 

 De afgepelde bast wordt in grote ketels gekookt en fijngemaakt. De papierpulp wordt opgelost in water.  Daarna wordt het met de hand verdeeld op grote schepramen en worden er gedroogde (bloem)blaadjes bij gedaan. De schepramen worden in de zon gezet zodat het kan drogen. Als de vellen droog zijn, worden ze eraf gehaald en glad gestreken. Het papier is nu klaar om geverfd of bedrukt (batik) te worden.

   

Elk TWEEDE mondkapje met 20% korting

De korting geldt alleen voor deze vrijdag en zaterdag!

Uitverkoop

Kom lekker snuffelen tussen onze wereldse uitverkoop-artikelen.

De 30% korting geldt voor alle artikelen op onze prachtige grote tafel.

Bestuurslid gezocht

Als bestuurslid bij de Wereldwinkel denk je mee over onze toekomst. In de vergaderingen nemen we daar beslissingen over, bijvoorbeeld over geld en het beleid. We vergaderen één keer in de maand. Het is een verantwoordelijke en uitdagende functie.