Het eten nóg smaakvoller op tafel

Al jaren in de winkel en nog altijd populair bij onze bezoekers: onze originele verzameling ambachtelijk Tunesisch servies. Dit servies is met de hand beschilderd met loodvrije verf en gemaakt van witte klei. Dat is sterker dan keramiek van rode klei. Als je je gerechten op dit prachtige servies op tafel zet, ziet alles er nóg smaakvoller uit!

 

 

Familie

Pottenbakken is een traditionele ambacht. De kennis gaat van generatie op generatie en de hele familie werkt mee. Zo zijn het vaak de vrouwen die het aardewerk versieren. De mannen nemen het bakken, glazuren en inpakken voor hun rekening.

 

Vakwerk

In Tunesië hebben veel mensen geen baan en/of opleiding. Het ambachtswerk is voor hen een belangrijke manier om toch geld te verdienen. Pottenbakkers zijn voortreffelijke vaklui. Ze maken en versieren de schalen, kommen en borden nog steeds stuk voor stuk met de hand. Daarom zijn alle producten net een tikkeltje anders. Door het eerlijke handwerk krijgen ze een persoonlijk karakter.

 

Belangrijk om te weten:

Het aardewerk mag in de magnetron en afwasmachine, maar niet in de oven.

Alle producten zijn met de hand gemaakt. Kleuren, vormen en patronen kunnen daarom in het echt anders zijn dan op de foto.

 

Maandaanbieding

In de maand februari 20% korting op al het Fleur de Lys glas!

Lees verder >>

Project in het zonnetje

Een van de goede doelen die we steunen is:

Hakuna Matata Tanzania

Deze stichting zet zich in om het leven van de inwoners van de dorpen Mkwajuni en Mwambani in Tanzania beter te maken. Ze kiezen hun projecten in overleg met de lokale bevolking.   

Lees verder>>