Kaarten van afvalproducten uit Kenia

De kaarten van Kick Trading dragen een bijzonder verhaal met zich mee. De wenskaarten worden gemaakt door de toekomst en voor een schonere toekomst. De Fairtrade onderneming Kinsumu Inovation Centre Kenya (KICK) Trading in Kenia biedt jonge mannen en vrouwen in Kinsumu een plek om te werken, nieuwe vaardigheden te leren en een eerlijk inkomen te verdienen. De impact op de levens van deze jonge mensen is gigantisch. Zij kunnen nu iets betekenen voor de gemeenschap en hun families onderhouden.


 

 

 

 

 

 

Met de hand gemaakt 

De kaarten worden met de hand gemaakt van wit afval papier. Het papier wordt vermengd met waterhyacint en andere onkruidblaadjes. De waterhyacint is een vernietigende waterplantsoort die zich snel verspreid. De plant kan het Victoriameer van 100 hectare in één week opslokken. Voor vissers is dit erg vervelend, omdat hun boten vast komen te zitten in het dikke web van wortels. Daarom werken lokale families samen om de plant te oogsten en ambachtelijk te gebruiken voor bijvoorbeeld kaarten. 

 

         

Foto's door Jonah van de Burgt, iov Producentreizen Kenia- reizen naar fairtrade projecten.

 

 

Figuurtjes van afvalproducten 

Na een kook- en maalproces wordt het papier in grote frames in de zon gelegd om te drogen. Wanneer het papier droog is, wordt het in verschillende grootten, bijvoorbeeld A1- of A3-formaat, gesneden. Alle figuurtjes op de kaarten worden gemaakt van afvalproducten. Koperdraad uit oude koelkasten wordt opnieuw gebruikt. Het koperdraad wordt creatief verdraaid en gebogen in verschillende ontwerpen. Blikjes van voedsel, deodorant en frisdrank worden in verschillende vormen gesneden en vastgemaakt om het eindproduct te maken. 

 

 

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije via 0299-316997. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643