Medewerker op bezoek bij mandenmakers-vrouwen in Kenia

Een van onze vrijwilligers is vorig jaar mee geweest met een producentenreis in Kenia. Daar hebben zij, naast genoten van de highlights van Kenia, een paar producenten bezocht. Een ervan was een groep vrouwen van het ‘mandenmakerscollectief’.

"De groep bestaat uit tientallen beschutte plekken waar ongeveer twintig vrouwen vlechten. Dit doen zij naast hun eigen werk op het land en in huis. Het is een gezellig samenzijn, waar veel wordt gelachen, gepraat en gedanst. De vrouwen maken prachtige manden voor onder andere de Wereldwinkels in Nederland. Daarmee verdienen de vrouwen een extra inkomen", vertelt Marije.

Manden maken is in Afrika een eeuwenoud gebruik dat van moeder op dochter wordt doorgegeven. Elke regio heeft daardoor zijn eigen unieke manier om manden te maken. Hiervoor gebruiken ze de materialen die in de omgeving te vinden zijn. Zo worden de Keniaanse manden gemaakt uit sisal (vezels van de agave-plant).


Lijkt het je leuk om ook eens zo'n prachtige reis mee te maken en zien hoe eerlijke handel het verschil maakt?
kijk dan op www.producentenreizen-kenia.nl

 

 

 

 

 

Maandaanbieding

In de maand februari 20% korting op al het Fleur de Lys glas!

Lees verder >>

Project in het zonnetje

Een van de goede doelen die we steunen is:

Hakuna Matata Tanzania

Deze stichting zet zich in om het leven van de inwoners van de dorpen Mkwajuni en Mwambani in Tanzania beter te maken. Ze kiezen hun projecten in overleg met de lokale bevolking.   

Lees verder>>