Terug van weggeweest: proud ladies uit Zimbabwe

Echt iets om trots op te zijn! Deze prachtige beelden zijn van beeldhouwer Aaron Kapembeza uit Zimbabwe. Zimbabwe betekent ‘huis van steen’. Dat is te danken aan de stenige bodem van het land. Aaron gebruikt de harde steensoort Springstone voor het maken van zijn beelden. Hij wil met de proud ladies de ziel van de mensen raken. Ook zie je zijn interesse in emancipatie en mensenrechten hier goed in terug.

Aaron heeft de techniek van beeldhouwen geleerd van zijn tante. Voor de proud ladies maakt hij grote stukken steen klein. Daarna hakt hij de vorm grof uit. Om er verder vorm in te krijgen, gebruikt hij een mes, vijl of schuurpapier. Als laatste wordt het beeld met papier glad gepolijst. Dan is het beeld nog niet helemaal klaar, want het wordt nog verhit en ingesmeerd met blanke was. De was dringt de steen binnen en zo krijgt het een bijzondere kleur.  

Je kunt ze ook buiten neerzetten, zelfs in de winter. Kleine krasjes kun je wegwerken door het beeld in te wrijven met blanke meubelwas of kokosolie.

In dit filmpje zie je hier de beelden worden gemaakt:

https://www.facebook.com/goneartyfairtrade/videos/10152392289250550

 

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije via 0299-316997. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643