Unieke Silaiwalipoppen als eerste bij ons in de winkel

Ze zijn nog maar net in Nederland en als eerste bij ons te krijgen! Deze prachtige lappenpoppen zijn gemaakt door vrouwen die zijn gevlucht uit Afghanistan. Ze wonen nu in India, omdat ze niet terug kunnen. De poppen zijn met de hand gemaakt. Elke pop is uniek en draagt haar eigen traditionele outfit.

Fairtrade én duurzaam 

De Social Enterprise Silaiwali uit New Delhi in India traint vrouwelijke vluchtelingen in het maken van lappenpoppen. De katoenen stoffen komen van de grote afvalberg uit de kledingindustrie. Ze worden anders vernietigd terwijl ze nog van goede kwaliteit zijn. De vrouwen maken hier prachtige poppen van. Ze voegen kwaliteit toe aan het originele materiaal. Dit heet ‘upcyclen’. De vrouwen werken in een milieuvriendelijke ambachtelijke werkplaats van de oprichters Iris Strill en Bishwadeep Moitra. Iris is productontwerper en haar man grafisch ontwerper en fotograaf. Het was hun droom om te zorgen voor eerlijk werk voor vrouwen uit verschillende lagen van de bevolking. De Silaiwali poppen zijn inmiddels symbool voor wat je kunt doen voor je medemens. 

 

Mooi verpakt 

De pop komt met een matrasje, hoofdkussen en sprei. De verpakking (het bedje) is een mooie vouwbare kartonnen cadeaudoos met een draaglus. De pop zelf is 47 x 13 centimeter. Aan elke pop hangt een QR code. Daarmee kun je het mooie verhaal achter de poppen zien in een filmpje. Ook krijg je een brochure met het verhaal en achtergrond informatie over Silaiwali.

Foto van Fairitems, dé importeur van deze unieke poppen.

https://www.youtube.com/watch?v=tYIWuDjmcVo&feature=emb_rel_end

 

 

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije via 0299-316997. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643