Unieke tassen van Smateria

Als je het hebt over stoer en vrouwelijk, dan heb je het over de Italiaanse designtassen van Smateria uit Cambodja. En ze liggen bij ons in de winkel! De tassen zijn gemaakt van industriële netten, restjes Italiaans leer uit meubelfabrieken en plastic draagtassen. Elke tas wordt helemaal met de hand gemaakt en is van hoge kwaliteit.

Het bedrijf Smateria bestaat 12 jaar en wordt in Cambodja gerund door 2 Italiaanse vrouwen die al jaren in Cambodja wonen. Fair trade en fair made is het uitgangspunt. Er zijn meer dan 100 werknemers (waarvan 85% vrouwen). Ze werken er onder goede omstandigheden waarbij ze 1,5 keer het gemiddelde loon verdienen en een 13e maand uitbetaald krijgen. Ook krijgen de vrouwen doorbetaald tijdens hun zwangerschapsverlof en word de zorgverzekering betaald. Er is ook gedacht aan opvang voor de kinderen.

Smateria bestaat 12 jaar en is van twee Italiaanse vrouwen die er al een tijdje wonen. Er werken meer dan honderd mensen, waarvan 85% vrouw. Fair trade en fair made zijn heel belangrijk bij Smateria. De mensen werken er in een prettige omgeving. Ze verdienen 1,5 keer het gemiddelde loon en een 13e maand. Ook krijgen de vrouwen doorbetaald tijdens hun zwangerschapsverlof en wordt de zorgverzekering betaald. Er is zelfs gedacht aan opvang voor de kinderen.

Smateria heeft het officiële ChildLaborFree bewijs. Een groot deel van de winst gaat weer terug naar de werknemers voor opleidingen.

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije op 06-81956643. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643