Unieke tassen van Smateria

Als je het hebt over stoer en vrouwelijk, dan heb je het over de Italiaanse designtassen van Smateria uit Cambodja. En ze liggen bij ons in de winkel! De tassen zijn gemaakt van industriële netten, restjes Italiaans leer uit meubelfabrieken en plastic draagtassen. Elke tas wordt helemaal met de hand gemaakt en is van hoge kwaliteit.

Het bedrijf Smateria bestaat 12 jaar en wordt in Cambodja gerund door 2 Italiaanse vrouwen die al jaren in Cambodja wonen. Fair trade en fair made is het uitgangspunt. Er zijn meer dan 100 werknemers (waarvan 85% vrouwen). Ze werken er onder goede omstandigheden waarbij ze 1,5 keer het gemiddelde loon verdienen en een 13e maand uitbetaald krijgen. Ook krijgen de vrouwen doorbetaald tijdens hun zwangerschapsverlof en word de zorgverzekering betaald. Er is ook gedacht aan opvang voor de kinderen.

Smateria bestaat 12 jaar en is van twee Italiaanse vrouwen die er al een tijdje wonen. Er werken meer dan honderd mensen, waarvan 85% vrouw. Fair trade en fair made zijn heel belangrijk bij Smateria. De mensen werken er in een prettige omgeving. Ze verdienen 1,5 keer het gemiddelde loon en een 13e maand. Ook krijgen de vrouwen doorbetaald tijdens hun zwangerschapsverlof en wordt de zorgverzekering betaald. Er is zelfs gedacht aan opvang voor de kinderen.

Smateria heeft het officiële ChildLaborFree bewijs. Een groot deel van de winst gaat weer terug naar de werknemers voor opleidingen.

Maandaanbieding

In de maand oktober 20% korting op de trendy kussens.

M.u.v. de dieren- en Frida Kahlo kussens.

Lees verder >>

Kerstpakketten

Ga dit jaar voor een eerlijk en origineel kerstpakket! 

Lees verder >>>

Systeembeheerder gezocht

Heb je een paar uurtjes over in de week en wil je die echt nuttig besteden? Kom dan werken bij de leukste winkel van Purmerend! Belangrijk en dankbaar werk! 

Lees verder -->