Unieke tassen van Smateria

Als je het hebt over stoer en vrouwelijk, dan heb je het over de Italiaanse designtassen van Smateria uit Cambodja. En ze liggen bij ons in de winkel! De tassen zijn gemaakt van industriële netten, restjes Italiaans leer uit meubelfabrieken en plastic draagtassen. Elke tas wordt helemaal met de hand gemaakt en is van hoge kwaliteit.

Het bedrijf Smateria bestaat 12 jaar en wordt in Cambodja gerund door 2 Italiaanse vrouwen die al jaren in Cambodja wonen. Fair trade en fair made is het uitgangspunt. Er zijn meer dan 100 werknemers (waarvan 85% vrouwen). Ze werken er onder goede omstandigheden waarbij ze 1,5 keer het gemiddelde loon verdienen en een 13e maand uitbetaald krijgen. Ook krijgen de vrouwen doorbetaald tijdens hun zwangerschapsverlof en word de zorgverzekering betaald. Er is ook gedacht aan opvang voor de kinderen.

Smateria bestaat 12 jaar en is van twee Italiaanse vrouwen die er al een tijdje wonen. Er werken meer dan honderd mensen, waarvan 85% vrouw. Fair trade en fair made zijn heel belangrijk bij Smateria. De mensen werken er in een prettige omgeving. Ze verdienen 1,5 keer het gemiddelde loon en een 13e maand. Ook krijgen de vrouwen doorbetaald tijdens hun zwangerschapsverlof en wordt de zorgverzekering betaald. Er is zelfs gedacht aan opvang voor de kinderen.

Smateria heeft het officiële ChildLaborFree bewijs. Een groot deel van de winst gaat weer terug naar de werknemers voor opleidingen.

Elk TWEEDE mondkapje met 20% korting

De korting geldt alleen voor deze vrijdag en zaterdag!

Uitverkoop

Kom lekker snuffelen tussen onze wereldse uitverkoop-artikelen.

De 30% korting geldt voor alle artikelen op onze prachtige grote tafel.

Bestuurslid gezocht

Als bestuurslid bij de Wereldwinkel denk je mee over onze toekomst. In de vergaderingen nemen we daar beslissingen over, bijvoorbeeld over geld en het beleid. We vergaderen één keer in de maand. Het is een verantwoordelijke en uitdagende functie.