Wie geef jij woensdag een olifant cadeau?

12 augustus is de internationale dag van de olifant. Een dag om even stil te staat bij dit machtige zoogdier.

 

Olifanten zijn heel sociaal en betrokken. Ze helpen en beschermen zieke of zwakkere olifanten in de groep. Ze zijn erg gericht op anderen. De olifant heeft een bijzonder en sterk karakter. Hij ziet er aan de buitenkant groot en sterk uit, maar is ook rustig en zachtaardig.

 

Bij veel volkeren is de olifant het symbool van kracht, wijsheid, vriendelijkheid, geluk en een lang leven. Olifanten laten in meerdere opzichten hetzelfde gedrag als mensen zien. Het zijn bijzondere groepsdieren: alleen redden ze het niet. Ze hebben anderen nodig om te overleven. Ze leven jarenlang samen en hebben een hechte band.  

  

Communiceren 

Wist je trouwens dat olifanten ook ware communicatiespecialisten zijn? Trompetteren is het meest bekend geluid, maar olifanten hebben veel meer andere manieren om te ‘praten’. Hoorbaar en onhoorbaar. Zo praten ze met elkaar door elkaar aan te raken en hun lichaamstaal, maar ook via geluidssignalen zoals knorren, fluiten, brommen en trompetteren. Daarnaast maken ze gebruik van infrasone geluiden die zo laag zijn dat het mensen ze niet kunnen horen. Ook blijken olifanten geluiden te kunnen leren en nadoen. 

 

In onze winkel is de keuze reuze. We hebben houten olifanten in verschillende maten, beschilderd en onbeschilderd. Zoek je echt iets speciaals? Dan hebben we prachtige zwangere olifanten voor je. Als je goed kijkt zie je het kleintje in de buik. 

  

 

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije via 0299-316997. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643