Zilveren ringen uit Nepal met de hand gesmeed

Importeur Karin Stevens van Dakini ging in 1991 voor het eerst naar Nepal. Ze ontmoette daar zilversmeden die sieraden van topkwaliteit maken voor belangrijke kloosters in Nepal. Al gauw merkte ze dat er in Nederland veel vraag was naar de sieraden die ze meenam. Nu is Karin vaste leverancier voor het Museum Volkkunde in Leiden en het Tropenmuseum in Amsterdam.

 

 

De ringen die we via Dakini in de winkel verkopen, zijn gemaakt door het kleine familiebedrijf Lotus Handicrafts. Het wordt gerund door drie broers en staat in het dorp Ramkot in de Kathmandu vallei. De oudste broer Ram Kumar ontwerpt de sieraden.

 

 

 

 

       

 


In de meeste landen worden zilveren sieraden in een mal gegoten en met de hand bijgewerkt. In Nepal worden sieraden nog met de hand gesmeed. Het zilver wordt om de edelsteen heen gesmeed. Dat zijn bijvoorbeeld amethist, maansteen, zwarte onyx en rozenkwarts. De sieraden zijn vaak niet hetzelfde, omdat de grootte van de steen de grootte van de ring bepaalt.


       

Kom gerust eens passen!

Lieve klant

We vinden het ontzettend jammer dat de lockdown is verlengd en we je nog langer moeten missen. Daarom doen we er alles aan om je toch de mogelijkheid te bieden om dat pakje koffie, leuke cadeautje of die heerlijke sjaal te kunnen kopen. 

Op onze bezorgpagina hebben we het aantal artikelen uitgebreid. Nog meer om uit te kiezen! Zie je iets leuks of lekkers, mail dan naar verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl of bel onze collega Marije via 0299-316997. We bezorgen het gewoon bij je thuis, hoe fijn is dat!

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de winkel!

Uitverkoop - 40% korting

In onze grote etalage zie je onze uitverkoop artikelen. Wees er snel bij want op is op! Het prachtige grote beeld op de tafel gaat ook weg met 40% korting.
Heb je interesse in een van de artikelen (ook die niet in de uitverkoop zijn), stuur een mail naar: verkoop(Verberg dit)@wereldwinkelpurmerend.nl , via een privébericht op Facebook of bel rechtstreeks naar collega Marije op 06-81956643