Zorgpoppetjes en Bonequinhas

Gelukspoppetjes, piekerpoppetjes, probleempoppetjes.

Hoe je ze ook noemen wilt, ze dienen allemaal hetzelfde doel: zorgen wegnemen en geluk brengen. Dat is tenminste het verhaal van de Indianen die hoog in de bergen van Guatemala wonen en van de bewoners van Braziliaanse sloppenwijken. Hun poppetjes zien er heel verschillend uit, maar de boodschap is dezelfde.

Veel mensen kunnen niet goed slapen omdat ze over hun problemen piekeren. Een zorgpoppetje kan hen helpen.

 

Hoe het werkt 

Voor je gaat slapen vertel je je problemen aan een zorgpoppetje. Daarna leg je het onder je kussen en je kunt gerust gaan slapen. De kans is groot dat als je de volgende morgen wakker wordt, je problemen veel minder zijn en soms zelfs opgelost. Zo geloven de Indianen.

Alle poppetjes werken goed mits je ze op de juiste manier gebruikt, aldus de makers van de poppetjes.

 

·       Stop je een zorgpoppetje in je portemonnee, dan geef je weinig geld uit.

·       Een zorgpoppetje in de auto geeft je bescherming.

·       Draag je een zorgpoppetje aan een ketting om je hals, dan heb je een goede gezondheid.

·       Draag je een poppetje in je linker zak, dan ontvang je veel passie!

Van de Bonequinhas bestaan verschillende varianten: jongetjes, meisjes, bruidspaartjes, zwangere vrouwtjes, noem maar op.

 

Bijgeloof.

Het klinkt allemaal eenvoudig, maar het is natuurlijk bijgeloof. Dat geldt voor veel symbolen en tradities uit het verleden. Maar als je er niemand kwaad mee doet is het toch leuk om te hebben of cadeau te geven. Iedereen kan een beetje geluk gebruiken nietwaar.

Maandaanbieding

In de maand juli 20% korting op alle vogels.
(Met uitzondering van de bronzen vogels)

Lees verder >>

Systeembeheerder gezocht!

Heb je een paar uurtjes over in de week en wil je die echt nuttig besteden? Kom dan werken bij de leukste winkel van Purmerend! Onze enthousiaste vrijwilligers verkopen hier originele en eerlijke (fair trade) cadeaus. Jij zorgt er samen met een collega voor dat zij het kassawerk vlekkeloos kunnen doen. Belangrijk en dankbaar werk dus!