Laatste nieuws

20% korting op 12 mei 2022 op Happy Lona kimono's en tassen

Op de 3e Actiedag in de feestweek zijn de producten die geleverd worden door Happy Lona in de aanbieding. Over de kimono's kun je informatie vinden bij het Moederdag bericht, ze zijn ook vandaag in de aanbieding. De schapenleren tassen van Happy Lona zijn eveneens erg kleurrijk. Verder zijn er ook andere sari's, de Sari Chic Sarong/Blanket, dus er is genoeg keuze om je mooi aan te kleden en er een bijpassende tas voor uit te kiezen.

De tassen van Happy Lona 
Deze leren tassen hebben geborduurde kunstwerken. De eeuwenoude motieven zijn geïnspireerd op de natuur, zoals het gebruik van blad-en bloemmotieven,bijvoorbeeld het esdoornblad, de tulp, roos, lelie en lotusbloemen.

Vervaardigen van deze tassen
Het maken van de tassen is een heel proces. Hierbij heeft elke werknemer zijn eigen specialiteit. Eerst wordt er voor gezorgd dat al het materiaal aanwezig is en er genoeg arbeiders (-plekken) zijn voor de verschillende stappen in het maakproces. Dan worden het leer, de voering en de patronen naar de snijwerkplaats gebracht waar alle onderdelen met hand gesneden worden. Hier worden ook de kleurcombinaties gekozen. Vervolgens worden op een andere afdeling de borduurpatronen met blokprint of kalkpapier op het leer gedrukt of getekend. Na het bedrukken/tekenen gaat alles naar de borduurspecialist. Die kiest welk borduurgaren en welke kleurverdeling van het borduurwerk er gebruikt wordt. Het borduurwerk wordt met een borduurmachine op het leer aangebracht, waarna de naaiafdeling de tas af maakt. In het magazijn wordt alles gecontroleerd, ingepakt en klaar gemaakt voor verzending.
De werknemers zijn minimaal 16 jaar, er is géén kinderarbeid. Vaak komen ze uit het platteland naar de stad, waardoor de (voornamelijk) mannen samen wonen en werken. Ze leven in goede omstandigheden, zowel tijdens het werk als in de vrije tijd worden ze goed verzorgd.

De sari's van Sari Chic (Sarong Blanket)
Deze bestaan, net als die in de Kantha techniek, uit hergebruikt Sari katoen textiel. Door het gebruik van verschillende sari's is er één kant met een patroon, de andere kant heeft patchwork met 8 verschillende patroondessins. Kleuren en patronen zijn allemaal verschillend, dus elk exemplaar is uniek. Je kunt de sarong om je middel knopen, maar ook als sjaal of omslagdoek dragen, als pareo of zelfs gebruiken als tafelkleedje! Het strikje waarmee de sari geleverd wordt, kun je als haarbandje gebruikt worden of om je pols dragen.
 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>