Laatste nieuws

Bijzondere kaarsen uit Swaziland, deze maand in de korting!

Vind je ook dat de kaarsen die je brand snel op zijn? Met deze unieke kaarsen heb je nog jaren plezier, omdat ze gemaakt zijn volgens een eeuwenoude techniek. Wees er snel bij want tot het einde van deze maand zijn ze met 20% korting.

 

Unieke kaarsen

Wat deze kaarsen uniek maakt is het brandproces. Bij de productie van de kaarsen maken ze gebruik van een eeuwenoude techniek, namelijk de millefiore, ook wel de ‘duizend bloemen’ techniek genoemd. Met deze techniek worden patronen in de buitenste harde laag van de kaars gemaakt. Het filmpje hieronder laat het proces zien. De buitenste harde laag smelt bijna niet. Hierdoor krijgt de kaars een rijke, romantische uitstraling terwijl de binnenkant van de kaars steeds verder opvlamt. Wanneer de kaars is opgebrand, blijft de rand over en kan deze zelfs weer gebruikt worden met een waxinelichtje erin. Super handig, want de kaarsen zijn zo mooi dat je ze graag wil hergebruiken!

Klik hier om het hele proces te zien.

Swazi Candles

In de Malkernsvallei in Eswatini werken zo'n 70 mensen  in  een  prachtige fabriek die voldoet aan alle fair trade normen. Zij maken hier de kaarsen met de Millefiore techniek. Gelegen tussen de ananasplantage kunnen hier de werknemers deel uitmaken van alles wat met het bedrijf te maken heeft. Zo kunnen ze een goed inkomen en verzorging, verzekeringen, leningen en studiekansen krijgen
 

Tip

Laat de kaars in het begin een uur branden. Schenk het zacht geworden kaarsvet eruit. De volgende keer dat je de kaars brandt kan je al zien dat de gloed van het licht door de prachtige buitenwand schijnt. Als de binnenkant diep genoeg is kan je er een waxinelichtje in zetten voor een nog langer brandplezier.

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.