Laatste nieuws

De cadeautip van Linda

In de Wereldwinkel werken we met zo'n dertig enthousiaste vrijwilligers. Elke maand geeft een van hen zijn of haar cadeautip. Deze maand de cadeautip van Linda.

Linda is drie jaar geleden begonnen als PR-medewerker bij de Wereldwinkel. Dat doet zij naast haar baan als communicatieadviseur bij de overheid. “Dat is soms een beetje schipperen met de tijd, maar meestal lukt het wel. Ik ben heel blij dat ik kan helpen bij het bekender maken van de Wereldwinkel als dé fair trade cadeauwinkel van Purmerend. Hoe meer mensen dit weten, hoe meer mensen onze eerlijke artikelen kopen en hoe beter het leven van de producenten wordt. Wat ik ook heel bijzonder vind, is dat de winkel draait op vrijwilligers. Ik denk dat veel mensen dat niet eens weten.”

Nieuwe website en nieuwsbrief

Samen met haar collega Judith heeft Linda hard gewerkt aan het vernieuwen van de website. “De website is nu veel overzichtelijker en rustiger. Er zit meer kleur in en we werken veel met foto’s. Ik ben er heel trots op.” De Wereldwinkel heeft geen webshop en dat blijft ook zo. Een webshop kan namelijk nooit het enthousiasme en de persoonlijke aandacht van onze vrijwilligers vervangen. Over veel artikelen kunnen zij iets vertellen over de maker of het product. Bij ons kom je voor cadeaus met een persoonlijk verhaal. Ook is er sinds anderhalf jaar een nieuwsbrief waar klanten zich op kunnen abonneren. “Zo krijg je elke maand leuke nieuwtjes in je mailbox. Informatie over de maandaanbieding, (nieuwe) producten, acties en nog veel meer! Wil je je inschrijven? Dat kan via onze website of vul in de winkel een kaartje in. Als je ook je geboortedatum invult, krijg je van ons een leuke verrassing rond je verjaardag!”

Fan van Simbolica-sieraden met een boodschap

De winkel staat vol met mooie cadeauartikelen, dus het kan best lastig zijn om een favoriet te kiezen. Al valt dat voor Linda nog wel mee. “Ik heb mijn huis vrij minimalistisch ingericht, zonder veel ‘tierelantijntjes’. Daar ben ik dus niet zo naar op zoek. Daarom kies ik voor de kettingen van Simbolica. Ik draag niet vaak sieraden, maar deze vind ik echt mooi. Het zijn fijne en subtiele kettingen met prachtige edelstenen of zilveren hangers eraan. Elke steen heeft zijn eigen betekenis en doel om iemand te helpen of beschermen. Ze komen ook nog eens in een mooi doosje. Ik ben fan!”

Lees meer over de Simbolica-kettingen

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>