Laatste nieuws

Feestweek Fair Trade

Fair Trade week en Internationale Fair Trade dag, het valt allemaal samen met de Feestweek van de Wereldwinkel. Van 7 t/m 15 mei is de Voorjaarseditie van deze Fair Trade Week, op 14 mei is het World Fair Trade Day, de Wereldwinkel viert feest van 10 t/m 14 mei met het hoogtepunt op 14 mei.

Fair Trade week
Het thema van de Fair trade week is: Wat is Fair? Hierbij wordt gekeken naar wat fatsoenlijk werk is voor iedereen. Vooral gaat het om een eerlijk loon voor het werk zien te verkrijgen. Wat is dan een leefbaar loon? Dat is een loon waarmee iemand in zijn basis behoeften om te leven kan voorzien. Dit houdt in dat iemand bijvoorbeeld voldoende voedsel, kleding en scholing kan bekostigen en daarnaast ook een financiële buffer kan opbouwen. Ook voor stages zou een dergelijke vergoeding zeer gewenst zijn. Dit thema vraagt om onze hulp en steun een eerlijke handel mogelijk te maken.

Internationale Fair trade dag
World Fair trade dag valt ieder jaar op de tweede zaterdag in mei en wordt georganiseerd door de World Fair Trade Organisation (WFTO). Dit jaar staat 14 mei in het teken van Klimaatrechtvaardigheid en de oplossingen van de eerlijke handel. Door samenwerkingen en door biologische producten te leveren kunnen nieuwe oplossingen leiden tot een betere wereld. Samen kunnen we het verschil maken.

Feestweek Wereldwinkel Purmerend
De Wereldwinkel in Purmerend viert van 10 t/m 14 mei haar eigen feest:
Er zijn kortingsacties op afwisselende dagen en producten, zoals op 11 mei bij de sieradenparty. 
Op 14 mei is er in Purmerend een groot straatfeest, bij de Wereldwinkel, bij ’t Stamhuis en bij de Purmaryn zijn er diverse activiteiten om het 50+1 jaar bestaan van de Wereldwinkel Purmerend te vieren. Zie het programma dat regelmatig in herhaling op de website komt.

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>