Laatste nieuws

Tunesisch aardewerk; deze maand met 20% korting!

Al jaren in de winkel en nog altijd populair bij onze bezoekers: onze originele verzameling ambachtelijk Tunesisch servies. Dit servies is met de hand beschilderd met loodvrije verf en gemaakt van witte klei. Dat is sterker dan keramiek van rode klei. Een ware blikvanger in je huis.

Familie

Pottenbakken is een traditionele ambacht. De kennis gaat van generatie op generatie en de hele familie werkt mee. Zo zijn het vaak de vrouwen die het aardewerk versieren. De mannen nemen het bakken, glazuren en inpakken voor hun rekening.

 


Vakwerk

In Tunesië hebben veel mensen geen baan en/of opleiding. Het ambachtswerk is voor hen een belangrijke manier om toch geld te verdienen. Pottenbakkers zijn voortreffelijke vaklui. Ze maken en versieren de schalen, kommen en borden nog steeds stuk voor stuk met de hand. Daarom zijn alle producten net een tikkeltje anders. Door het eerlijke handwerk krijgen ze een persoonlijk karakter.

 

Belangrijk om te weten:

Het aardewerk mag in de magnetron en afwasmachine, maar niet in de oven.

Alle producten zijn met de hand gemaakt. Kleuren, vormen en patronen kunnen daarom in het echt anders zijn dan op de foto.

 

Maandaanbieding september

20 % korting op alle tassen

Kom je werken bij de leukste winkel van Purmerend?

Wij zoeken een webredacteur met een vlotte pen. Je bent eindverantwoordelijk voor de inhoud en het uiterlijk van onze website en digitale nieuwsbrief. Je schrijft en publiceert leuke en pakkende artikelen. Onze 30 enthousiaste vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van fair trade artikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast heel gezellig dus ook heel zinvol! Lees verder >>