Hoe ontstond deze Internationale dag?
In 1857 werd op 13 september Milton S. Hersley geboren, de producent van de Hershey-chocoladereep, waardoor de Internationale dag van de chocolade op deze datum wordt gevierd. Er is ook nog een Wereld chocolade dag op 7 juli, dat is de dag waarop in 1550 de chocolade voor het eerst in Europa werd geïntroduceerd.
Wat is chocolade?
Chocolade wordt gemaakt van de bonen van de cacaoboom. De bonen worden gedroogd, schoongemaakt en geroosterd. Dan wordt de schil verwijderd en worden de bonen vermalen tot cacaomassa, dat is pure chocolade in ruwe vorm. Deze massa wordt vloeibaar gemaakt en vervolgens verwerkt in cacaobestanddelen en cacaoboter. Ze worden beiden gebruikt voor de productie van chocolade.
Welke chocolade is Fair trade ?
Men kent meestal wel de ‘Tony Chocolonely’ repen, maar wij hebben chocolade van ‘Bite to Fight’ (van Oxfam), ‘Divine’, 'Zuivere koffie' (van integratieproject gevangenen) en natuurlijk die van ‘The Chocolatemakers’. Alle chocolade is gemaakt op een duurzame manier en tegen een eerlijke prijs in de handel gebracht. Kies een chocolade die je zelf lekker vindt of cadeau wilt geven.