Laatste nieuws

Kaarsen van palm wax

Hoe haal je in deze koude maanden een beetje sfeer en warmte in huis? Precies: met een kaars! Deze maand zelfs met 20% korting! De kaars heeft een gekristalliseerde look. Ze blijven mooi rechtop staan en je hebt geen last van roetdeeltjes. Daarbij branden ze twee keer zo lang als kaarsen van paraffine. Langer plezier dus!

 

 

 

Spinnenweb

Palm wax kaarsen zijn een must voor in huis. De brandende kaars verandert in een mooi spinnenweb-kristal. Als je de kaars te kort brandt, krijgt de kaars een soort ‘tunnel’ waardoor hij niet goed op brandt. Ons advies is dus: brand de kaars minimaal twee uur om het spinnenweb-effect te krijgen!
 

Terug van weggeweest


Vanaf 2018 hebben we een tijd geen palmolie kaarsen verkocht. Er was toen veel vraag naar palmolie en de boeren in Indonesië en Maleisië wilden het maar al te graag verkopen. Er werd daarvoor te veel bossen gekapt. Wij zijn toen gestopt met de verkoop. Deze kaarsen van goedgekeurde bedrijven in Oost-Java. De palmvruchten komen van een plantage die sinds 1928 bestaat. Het bedrijf heeft de hoogste certificering dus zijn alle vruchten te achterhalen waar ze vandaan komen.
De bomen geven ongeveer 25 jaar vruchten. Daarna planten ze de grond weer met jonge bomen. De olie wordt uit de vruchten gehaald. Het binnenste witte deel levert de ingrediënten voor de kaarsen. De palmolie wordt in luchtige hallen omgevormd tot prachtige kaarsen. De gietvormen worden één voor één gevuld. Na het stollen worden de kaarsen uit de mal gehaald en stuk voor stuk afgemaakt.

 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>