Laatste nieuws

Knusse huisjes en bomen als blikvangers, nu met 30% korting

Deze waxinelichthouders zijn gemaakt van katoen maché . Het is bijna net als papier maché, maar dan gemaakt uit vodden! Mooie en stevige huisjes met een gouden gloed en bijpassende bomen. Heb je een plekje voor ze in de vensterbank of op een tafeltje?

Hoe worden ze gemaakt?
Uit lappen stof die over blijven in de mode industrie worden deze huisjes, maar ook bomen e.d. gemaakt. Het katoen wordt vermalen in een bad tot het pulp is geworden. Door middel van een zeef en een houten mal worden hier grote vellen van gemaakt. Die worden aan grote lijnen opgehangen om te drogen. Daarna worden de gedroogde vellen omgevormd tot de diverse producten.

Wie maakt ze?
In Katran, India, maken in een fabriek de medewerkers handmatig deze huisjes en andere producten. Ze komen uit de nabije omgeving en 60% van hen is vrouw. De omstandigheden in de fabriek zijn goed, veilig en bij ziekte worden de medewerkers doorbetaald door de sociale zekerheid van hun baas.
Duurzaam, circulair, 100 % biologisch afbreekbaar, handgemaakt en via eerlijke handel.
Wees er snel bij want op is op!

Let op: gebruik een waxine lichtje met batterij.

 

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.