Laatste nieuws

Moederdagmarkt 7 mei 2022

Op zaterdag 7 mei is er bij de Wereldwinkel een kraam voor Moederdag cadeaus, die extra aandacht krijgen.

Met 20 % korting zijn daar bijvoorbeeld de kimono's en jasjes te koop die bestaan uit Kantha stoffen. Dit zijn verschillende, rijk versierde stoffen op elkaar, die samen een kleurrijk contrast vormen. Kom je ook kijken bij de kraam of in de winkel? Na Moederdag ook te koop met 20% korting, op 11 mei tijdens de Sieradenparty en op 12 mei samen met andere producten als acties vanwege de Feestweek.

Waar komt het woord Kantha vandaan?
Het woord Kantha komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk 'verstelde stof'. Van oude lange rokken (sari's) worden nieuwe kledingstukken en plaids (quilts) gemaakt.Verschillende lappen stof van die sari's worden met een rijgsteek op elkaar vastgemaakt, zodat je een mooie voor- en achterzijde krijgt en ze een prachtig kleurcontrast vormen.Soms worden ze ook nog voorzien van extra mooi borduurwerk. Elke kimono of jasje is uniek, soms zijn er extra stukken stof opgezet om evt. gaatjes te dichten. Arme vrouwen in India en Bangladesh krijgen met dit werk een beter bestaan.

Wie brengt deze producten naar hier?
Happy Lona is de leverancier. Deze organisatie werkt met handgemaakte artikelen, vaak met simpele middelen gemaakt en door een eerlijke handel verkregen. De werknemers (vaak vrouwen in kleine dorpjes op het platteland in West Bengaal) krijgen een eerlijk loon en kunnen hun gezin onderhouden, kinderen kunnen naar school. Er is géén kinderarbeid.Door de verkoop van de producten help je mensen aan het werk en blijven oude, traditionele technieken behouden.

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>