Laatste nieuws

Nog even nafeesten met 20% korting

Na de fantastische feestweek blijven we nog 20% korting geven op enkele producten, deze week bijvoorbeeld nog op het Mexicaans aardewerk, de Happy Lona tassen en op de sieraden van Kantha textiel. Deze sieraden van oude sari's en houten kralen zijn heel kleurrijk en soms met een bepaalde betekenis gemaakt. Hou de website en Facebook in de gaten voor de aanbiedingen.

 

Over het Mexicaans aardewerk, de Happy Lona tassen en over de Kantha textiel kleding is al op 10, 12 en 7 mei een bericht geschreven, kijk in het nieuwsarchief. Maar de Kantha sieraden zijn toch wel net wat anders dan de kleding, daarom nog even apart belicht.

 Kantha sieraden
De 'kralen' bestaan uit oude sari's en op elkaar gestikte lagen stof, zoals bij de kantha methode, die om houten kralen worden bevestigd.Soms verbeelden de kleuren verbinding of (kortgeleden) steun aan Oekraïne, soms is de kleurcombinatie gewoon mooi.  Deze sieraden komen niet via Happy Lona ( zoals de kleding), maar via World Finds. Die organisatie is in 1999 opgericht, nadat tijdens hun lange wereldrondreis een echtpaar (Kelly Weinberger en David Burns) in India en Nepal voor het eerst kennis maakten met eerlijke handel. Ze besloten zich ook te willen inzetten voor deze manier van handel voeren, de basisprincipes werden hun uitgangspunten. Inmiddels werken er meer dan 700 ambachtsmensen voor deze organisatie. In India en op Bali werken (vooral vrouwen) om de sieraden en andere accessoires te maken. Ze krijgen hun eigen inkomen, zijn onafhankelijk van anderen en leiden een stabiel leven.Door hun harde werk hebben ze hun kinderen naar school kunnen sturen, hun gezin beter kunnen voeden en zelfs huizen kunnen kopen.
 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>