Laatste nieuws

Breng je vriendschap of liefde in 'beeld'

Deze maand krijg je 20% korting op alle beelden van kisiisteen, serpetijn of van polystone die met verbinding, vriendschap of liefde te maken hebben. Ze zijn een mooi symbool van je liefde of vriendschap voor de ander en dus een bijzonder cadeau!

Er zijn verschillende beelden van diverse soorten steen en oorsprong. Zo zijn de beelden van polystone, bijvoorbeeld de in elkaar gevlochten harten en de vriendschapskringen gemaakt in Thailand. De beelden van serpetijn en kisiiisteen komen daarentegen uit Zimbabwe, bijvoorbeeld zoals de in elkaar gehaakte mensfiguren. Veel beelden symboliseren verbondenheid. Andere verbeelden liefde, vriendschap en geluk. Daarom zijn het perfecte cadeaus bij speciale gelegenheden of om een ander blij te maken. In sommige vriendenkringen kun je een waxinelichtje zetten. Een ander voorbeeld van de beelden is de oneindige knoop:  een teken van voorspoed, een lang leven en oneindigheid uit het Tibetaanse Boeddhisme. Het patroon zonder onderbreking straalt zowel rust als beweging uit.

Zo worden ze gemaakt
De polystone beelden ontstaan uit diverse steenrestanten in Thailand. Marmer, zeepsteen en graniet worden tot een steenpoeder vermalen en met hars vermengd tot een soort ‘pasta’. Het maken is handwerk. Nadat er mallen gemaakt zijn, worden die doormidden gesneden en gevuld met de pasta, waarna ze weer op elkaar gezet worden met de pasta. Daarna worden ze verder bijgeslepen, gevijld en geschuurd, gepolijst, in een verfbad gedompeld en met loodvrije verf met een kwast nageverfd. De beelden van Serpetijn en die van Kisii komen uit Zimbabwe en Kenia. Serpetijn bestaat eveneens uit diverse steensoorten in Zimbabwe. De grote stukken steen worden eerst kleiner gehakt, waarna ze met mes, vijl en grof schuurpapier de gewenste vorm krijgen. Door voortdurend te schuren en polijsten wordt het oppervlak glad. De beelden worden verhit in een houtvuur en daarna ingesmeerd met blanke was. Omdat de was de steen binnendringt, krijgen de beelden een bijzonder mooie kleur. Kisiisteen is een soort zachte zeepsteen. De mannen in Kenia delven de steen als die nog vochtig is en geven het de eindvorm. De vrouwen polijsten de producten met water en schuurzand. Tot slot wordt het eindproduct ingewreven met olie, zodat de kleur goed tot zijn recht komt.

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>