Laatste nieuws

Vijftig jaar (plus één) Wereldwinkel Purmerend

Muziek, film, gedichten, kortingsacties en een openingswoord van de burgemeester. Op zaterdag 14 mei kan niemand om onze verjaardag heen! De festiviteiten vinden plaats op het Waagplein, in de Wereldwinkel en het Stamhuis.

 

De Wereldwinkel Purmerend bestond in 2021 een halve eeuw. Alle reden voor een feestje, vinden de vele vrijwilligers. Vorig jaar gooide corona roet in het eten en dus wordt het jubileum dit jaar groots gevierd. De feestweek loopt vanaf 10 mei en eindigt op zaterdag 14 mei met een niet te missen straatfeest. Thema rondom veel activiteiten: ‘help kinderarbeid de wereld uit’.

Muziektent
Als startsein van de festiviteiten van die dag houdt burgemeester Don Bijl om 11.00 uur een toespraak in de Wereldwinkel. Op het Waagplein treden in een feesttent het Beemster kinderkoor, het jeugdorkest van Muziekschool Waterland, Crescendo en band Arnold op.

Gedichten en films
Om 13.15 uur en 14.45 uur vinden in de tent en in de Wereldwinkel dichterssessies plaats. Het Stamhuis vertoont tweemaal de film Sun Children, waarin het onderwerp kinderarbeid centraal staat. De film wordt afgewisseld met portretten van producenten van de producten die de Wereldwinkel verkoopt en van de goede doelen waar de winkel aan doneert.

Geschiedenis Wereldwinkel
In en rond de Wereldwinkel zelf wordt teruggeblikt op vijftig jaar Wereldwinkel Purmerend. Er is een tentoonstelling over ‘hoe het allemaal begon’. Bovendien staan er marktkramen waar de Wereldwinkel speciaal voor deze gelegenheid bijzondere producten te koop aanbiedt.

Tot ziens op 14 mei!

Klik op de afbeelding om het programma te vergroten.

Voorjaar in de winkel

Een fleurige bloemenwinkel lijkt het wel, de lente is in huis gehaald in de Wereldwinkel. Kom je ook een boeketje kopen, of iets anders uit ons gevarieerde en uitgebreide assortiment?

Vacature Medewerker PR & Communicatie

De Wereldwinkel Purmerend zoekt een enthousiaste en gemotiveerde Medewerker voor de werkgroep PR & Communicatie.
Voor verdere informatie zie: