Laatste nieuws

Vijftig jaar (plus één) Wereldwinkel Purmerend

Muziek, film, gedichten, kortingsacties en een openingswoord van de burgemeester. Op zaterdag 14 mei kan niemand om onze verjaardag heen! De festiviteiten vinden plaats op het Waagplein, in de Wereldwinkel en het Stamhuis.

 

De Wereldwinkel Purmerend bestond in 2021 een halve eeuw. Alle reden voor een feestje, vinden de vele vrijwilligers. Vorig jaar gooide corona roet in het eten en dus wordt het jubileum dit jaar groots gevierd. De feestweek loopt vanaf 10 mei en eindigt op zaterdag 14 mei met een niet te missen straatfeest. Thema rondom veel activiteiten: ‘help kinderarbeid de wereld uit’.

Muziektent
Als startsein van de festiviteiten van die dag houdt burgemeester Don Bijl om 11.00 uur een toespraak in de Wereldwinkel. Op het Waagplein treden in een feesttent het Beemster kinderkoor, het jeugdorkest van Muziekschool Waterland, Crescendo en band Arnold op.

Gedichten en films
Om 13.15 uur en 14.45 uur vinden in de tent en in de Wereldwinkel dichterssessies plaats. Het Stamhuis vertoont tweemaal de film Sun Children, waarin het onderwerp kinderarbeid centraal staat. De film wordt afgewisseld met portretten van producenten van de producten die de Wereldwinkel verkoopt en van de goede doelen waar de winkel aan doneert.

Geschiedenis Wereldwinkel
In en rond de Wereldwinkel zelf wordt teruggeblikt op vijftig jaar Wereldwinkel Purmerend. Er is een tentoonstelling over ‘hoe het allemaal begon’. Bovendien staan er marktkramen waar de Wereldwinkel speciaal voor deze gelegenheid bijzondere producten te koop aanbiedt.

Tot ziens op 14 mei!

Klik op de afbeelding om het programma te vergroten.

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>