Laatste nieuws

Vrolijke paashaasjes uit Mexico

Het is al bijna Pasen, daarom springen deze haasjes vrolijk in het rond. Zelfs als het regent!

Ze zijn lekker fel gekleurd, daar word je blij van. Ze worden gemaakt in Mexico door vrouwen die hiermee een beter bestaan kunnen opbouwen. Daarmee geven de paashaasjes dubbel plezier. Geniet je mee?

 

Het maakproces
Klei uit de Mexicaanse heuvels vormt de basis. Hiervan wordt gietklei gemaakt die in mallen wordt gegoten om er diverse producten van te maken. Als de klei gedroogd is, gaan de producten in een grote oven. Daarna kunnen ze versierd worden. De vrouwen zijn vrij in hun ontwerp, elk stuk is daarom uniek. Ze tekenen eerst met potlood hun ontwerp op het product, in dit geval de paashaasjes, om het vervolgens met verf in te vullen. Daarna gaan de producten opnieuw in de oven waardoor de felle kleuren zichtbaar worden. Tenslotte worden ze van een laag glazuur voorzien en worden ze voor de laatste keer gebakken. De schildertechniek is vanuit Spanje naar Mexico gebracht, waarbij de levendige Mexicaanse kleuren verder ontwikkeld werden. Al generaties lang leren de vrouwen hun kinderen deze techniek toe te passen, er is geen opleiding voor. De haasjes  kunnen binnen en buiten gezet worden, maar zijn niet bestand tegen vorst.

 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>