Laatste nieuws

Beeldige beelden van Kisiisteen uit Kenia

Wat zijn ze mooi gemaakt en bijzonder van vorm! Deze beelden komen uit Kenia en zijn met de hand gemaakt uit Kisiisteen. Ze verbeelden liefde, verbondenheid en geluk. Daarom zijn het mooie cadeautjes voor bijzondere momenten.

 

Wat is Kisii ? 

Kisii is vernoemd naar de omgeving waar de steensoort vandaan komt, bij de stad Kisii in Kenia. Het is een speksteen die wordt opgegraven in open mijnen in de heuvels rondom Tabaka, een dorp in West-Kenia. Daarom heeft het daar ook de naam Tabaka-steen. 

We kennen de natuursteen speksteen ook onder de naam zeepsteen. Het is namelijk een zeer zachte steensoort, die aanvoelt als een stuk zeep. De beelden zijn er in verschillende kleuren: van roomwit, grijs, en blauw tot zalmrood en zwart. 

Hoe worden de stenen bewerkt? 

Eerst snijden de mannen de stenen met beitels en vijlen en geven ze ze de eindvorm. Daarna zijn de vrouwen aan de beurt om de beelden te schuren en polijsten met water en schuurzand. Na het polijsten worden ze met olie ingewreven om de kleur goed tot zijn recht te laten komen. De beelden zijn allemaal uniek, verschillend in vorm, kleuren en maten. Er is géén kinderarbeid en de werknemers krijgen een eerlijke vergoeding. 

Waarop zijn de vormen geïnspireerd? 

De oorspronkelijke ontwerpen zijn door een kunstenaar gemaakt, die zich laat inspireren door de natuur en het dagelijks leven. Daarna maken de ambachtslieden er een grotere oplage van, met hun eigen interpretatie erin verwerkt. De gestileerde vormen laten de liefde voor het leven zien. 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>