Vijf vragen aan: Dicky Man

Bij de Wereldwinkel in Purmerend werken zo’n dertig enthousiaste vrijwilligers. Ze hebben stuk voor stuk een sociaal hart en zijn betrokken bij de makers van onze cadeauartikelen. Maar wie zijn die vrijwilligers eigenlijk en waarom werken ze zo graag bij de Wereldwinkel? Wat is hun leukste herinnering en waar zijn ze trots op? We vroegen het aan Dicky Man!

Hoe lang werk je al bij de Wereldwinkel en waarom vind je het leuk om hier te werken?

Ik werk nu ruim zeven jaar in de Wereldwinkel. Daarnaast heb ik een fulltime baan op Schiphol. Ik sta twee tot drie keer per maand in de winkel. Hier kom ik tot rust en het voelt helemaal niet als werken. Dat komt vooral door de klanten die binnenkomen. Ze nemen vaak de tijd voor een gezellig praatje en tegelijkertijd zijn ze op zoek naar een leuk fair trade cadeau. Hier komen mooie gesprekken uit voort.

Wat zijn je werkzaamheden en wat vind je daarvan?

Naast mijn werk in de winkel zit ik ook in de kerstpakkettengroep. Contact met de klanten in de winkel vind ik erg leuk. Ik krijg allerlei mooie reisverhalen te horen en soms vertellen klanten hoe blij vrienden en familie waren met hun cadeau van de Wereldwinkel. In december was het altijd erg druk met kerstpakketten. Dat is helaas minder geworden de afgelopen jaren. We gaan het anders aanpakken en hopelijk trekt het weer aan. We hebben altijd een inpakdag in december en dat is enorm gezellig. Alle collega’s en ook familie en vrienden komen dan helpen.

Wat is je favoriete cadeauartikel en waarom?

Dat zijn absoluut de mozaïekschalen uit Indonesië! Ik vind het super mooie schalen. Je kunt ze als fruitschaal gebruiken of je zet ze recht neer op een standaard als decoratie. Dat laatste koos ik zeven jaar geleden toen ik de winkel binnenkwam en een mozaïekschaal kocht. Daarbij werd het concept van de Wereldwinkel verteld. Ik vond dat zo mooi en heb mij meteen aangemeld als vrijwilliger. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

Wat is je leukste herinnering?

Mijn leukste herinneringen zijn onze jaarlijkse uitjes, de werkoverleggen en de dagen waarop we onze nieuwe artikelen gaan ‘prijzen’. Dan zien we elkaar als groep en dat is altijd erg gezellig.

Waar ben je het meest trots op?

Dat onze winkel goed draait en een financieel gezonde Wereldwinkel is. We maken nog steeds winst, ook tijdens de coronacrisis. Het is heel mooi dat we aan het einde van het jaar een groot deel van onze winst aan goede doelen kunnen geven.