Wereldblik

In Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn boeren en arbeiders vaak arm en hebben ze het zwaar. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine of grotere fabrieken. Ze leven altijd in onzekerheid. Zo kan de prijs van cacaobonen de ene maand veel duurder zijn dan de andere maand. Vaak kunnen ze maar met moeite genoeg geld verdienen voor hun gezin. 

Zonder een vast inkomen kunnen ze niet groeien. Hierdoor blijven zij arm. Deze mensen hebben geen of weinig kans om hun producten te verkopen op de Westerse markt. Ze hebben, net als wij, recht op een woning, voedsel, opleiding en medische zorg.

Fair trade en duurzaam

Wij vinden dat de wereldhandel anders moet en verkopen hun fair trade wereldcadeaus daarom in onze winkel. In de goedgekeurde projecten, werkplaatsen en fabrieken kunnen ambachtslieden hun werk doen onder goede werkomstandigheden en zich verder ontwikkelen. Ook hebben ze recht op medische zorg en kunnen hun kinderen naar school gaan. En bovenal krijgen ze een vast loon waarmee ze goed kunnen leven!

Naast fair trade artikelen verkopen we ook duurzame producten.