Laatste nieuws

Bijzondere Silaiwali poppen uit India

Deze prachtige lappenpoppen zijn handgemaakt door vrouwen die gevlucht zijn uit Afghanistan. Ze wonen nu in India, maar kunnen niet terug naar hun land. Ze bouwen een nieuw leven op in India, mede dankzij het maken van deze poppen. Elke pop is uniek en draagt haar eigen traditionele kleding.

Fairtrade én duurzaam 
De Social Enterprise Silaiwali uit New Delhi in India traint vrouwelijke vluchtelingen in het maken van lappenpoppen. De katoenen stoffen komen van de grote afvalberg uit de kledingindustrie. Ze worden anders vernietigd terwijl ze nog van goede kwaliteit zijn. De vrouwen maken hier prachtige poppen van. Ze voegen kwaliteit toe aan het originele materiaal. Dit heet ‘upcyclen’. De vrouwen werken in een milieuvriendelijke ambachtelijke werkplaats van de oprichters Iris Strill en Bishwadeep Moitra. Iris is productontwerper en haar man grafisch ontwerper en fotograaf. Het was hun droom om te zorgen voor eerlijk werk voor vrouwen uit verschillende lagen van de bevolking. De Silaiwali poppen zijn inmiddels symbool voor wat je kunt doen voor je medemens. 
 
Mooi verpakt 
De pop wordt geleverd met een matrasje, hoofdkussen en sprei. De verpakking (het bedje) is een mooie vouwbare kartonnen cadeaudoos met een draaglus. De pop zelf is 47 x 13 centimeter. Aan elke pop hangt een QR code. Daarmee kun je het mooie verhaal achter de poppen zien in een filmpje. Ook krijg je een brochure met het verhaal en achtergrond informatie over Silaiwali. 
Sinds vorige zomer hebben we deze poppen in de winkel, toen als eerste in het land.

Foto van Fairitems, dé importeur van deze unieke poppen. 
Bekijk hier het Youtube filmpje

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>