Laatste nieuws

Blij met de bloemen en de bij

Wat kun je een vrolijke boel maken in je tuin of op je balkon! We hebben mooie bloemen voor je, met of zonder een prachtig dier erop. Vorige maand was het bijenteldag, maar deze bij is vast niet meegerekend. Deze zit lekker op de witte bloem. De bloemen zijn als tuinstekers te gebruiken maar kunnen ook in een plantenpot binnen of buiten. We hebben ook rode bloemen, een enkele met een lieveheersbeestje of er zijn ook wat enkele bloemen. Of kies een mooie vlinder, die je kunt ophangen. Ze komen uit Zimbabwe, net als de diverse vogels waar al eerder over is geschreven. Alles is gemaakt uit schroot.

 

Van oud ijzer worden in Zimbabwe mooie siervoorwerpen gemaakt. Er is geen officieel recycling systeem, maar net als in veel andere ontwikkelingslanden heeft men een eigen manier van hergebruik. Mensen zoeken tussen de afvalhopen naar schroot. Uit oud ijzer van diverse gebruiksvoorwerpen worden, nadat ze schoongemaakt en bewerkt zijn, de meest bijzondere dieren of bloemen gemaakt. Als de siervoorwerpen zijn beschilderd, worden ze van vernis voorzien en na het drogen via Nederland naar Europa vervoerd.

 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>