Laatste nieuws

Blij met een paasei van Capiz

Zonde om op te eten, deze mooie eieren van Capiz. Dat is dan ook niet de bedoeling!

Capiz is een oesterachtige schelp, die veel voorkomt in de Filippijnen. Omdat het een lichtdoorlatend materiaal is, is het ook mooi om het bij een raam te hangen. De vrij ronde en platte schelp wordt tegenwoordig veel gebruikt voor sier- en gebruiksvoorwerpen. Heb jij een plekje voor deze eitjes?

 

Hoe wordt de schelpen gevormd tot een voorwerp?

Als de schelpen uit de zee rond de Filipijnen aan land komen, worden ze schoongemaakt. Doordat ze in water geweekt worden, kunnen ze daarna in de gewenste vorm gevouwen worden, meestal met mallen. Als ze gedroogd zijn, doet men er een niet-giftig hars over om ze hun vorm te laten behouden. Daarna worden de voorwerpen geverfd, evt. voorzien van patronen en nog verder in vorm gesneden. Door te solderen of met een nylon draad kunnen de losse onderdelen aan elkaar gemaakt worden.

Capiz is niet geschikt om buiten te hangen, het is vochtgevoelig. Als je het toch moet schoonmaken, gebruik dan een lauwwarm sopje of een vochtige doek. Droog het daarna goed af met een zachte doek. Let op dat je geen scherpe voorwerpen gebruikt bij Capiz, dan komen er krassen op het oppervlak.

 

Wat voor een bedrijf is Kinta?

Kinta ontwerpt, ontwikkelt en maakt voorwerpen met een eigentijds en duurzaam karakter. Ze hebben een kenmerkende stijl door een strakke vormgeving met originele accenten.

De producten van Kinta hebben een uniek karakter, doordat ze met de hand zijn gemaakt van natuurlijke, en indien mogelijk hergebruikte, materialen. Kinta werkt nauw samen met lokale leveranciers in de Filippijnen, Vietnam en Kenia, veelal zijn dit kleine familiebedrijven. Bedrijven waarmee Kinta een stabiele en langdurige relatie heeft opgebouwd. Tijdens regelmatige bezoeken ziet Kinta erop toe dat alle medewerkers eerlijk betaald krijgen voor hun werkzaamheden en werken onder goede arbeidsomstandigheden.

 

 

 

 

Alle blokzepen en zeephouders

Een heerlijk cadeau voor jezelf of om iemand te verwennen: diverse zeepproducten en zeephouders zijn nog steeds met 20% korting te koop!
Deze producten komen van verschillende leveranciers. De grootste keuze vind je bij de collectie van Botma & Van Bennekom, maar ook de zeepjes van Lastforrest (Fairitems) en de zeephouders van andere importeurs mogen met korting met je mee. Kom een mooi en lekker geurend zeepje kopen evt. met een fraaie zeephouder erbij.
 

Vacature Medewerker PR & Communicatie

De Wereldwinkel Purmerend zoekt een enthousiaste en gemotiveerde Medewerker voor de werkgroep PR & Communicatie.
Voor verdere informatie zie: