Laatste nieuws

Blijf lekker warm met een ‘Sjaal met Verhaal’

Brr, het wordt kouder, de winter is in aantocht. Met de sjaals met een verhaal heb je geen koude neus, nek of keel meer en blijf je heerlijk warm. En deze maand krijg je ook nog eens 20% korting!

 

De sjaals zijn 80 bij 190 centimeter en gemaakt van katoen met acryl. Doordat de sjaals zijn geborsteld, krijgen ze een wollig effect. Dat maakt ze lekker zacht en warm. De sjaals zijn kleurrijk, met de hand gemaakt, fair trade en duurzaam.
Met de verkoop creëert Sjaal met Verhaal werk voor inmiddels meer dan duizend vrouwen in Nepal en Thailand.

Een beter leven voor vrouwen in Nepal

Het begon allemaal toen Inge Hoogesteger een bezoek bracht aan Nepal. Ze was onder de indruk van de gastvrijheid en vriendelijkheid van de mensen daar, ondanks de zware omstandigheden. Inge voelde zich meteen op haar gemak en wilde iets doen. Ze kocht een paar sjaals om te verkopen in Nederland om de vrouwen daar te helpen. De vrouwen konden door de opbrengsten hun leven verbeteren en het kindertehuis kreeg ook meer inkomen. Daarna stroomden de bestellingen binnen en kwamen er steeds meer producten bij. Nu zijn meer dan duizend vrouwen economisch onafhankelijk, wat een enorme invloed heeft op hun leven en dat van hun kinderen. Winst is niet het doel, maar het bijdragen aan een beter een betere wereld wel.

De projecten van Sjaal met Verhaal

Het bijdragen aan een betere wereld doet Sjaal met Verhaal niet alleen met het ondernemen, maar ook nog met het ondersteunen van verschillende projecten. Denk aan het bouwen van een medische post en ook het kindertehuis (waar het allemaal begon) kan nog steeds rekenen op steun. In tijden van crisis zet Sjaal met Verhaal extra stappen om de gemeenschap te helpen.
Er is altijd overleg met de ondernemers in Nepal om nieuwe producten te ontwikkelen die voldoen aan de behoefte van de Nederlandse markt. Zo is er steeds weer iets nieuws te vinden bij Sjaal met Verhaal, passend bij het seizoen en de trends die op dat moment leven.

 

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.