Laatste nieuws

Boeddha’s in diverse vormen

Het zal je niet ontgaan zijn dat we heel wat soorten Boeddha’s in de winkel hebben. Eén van de etalages is er mee gevuld en ook op de planken staan er nog. De kleine reisboeddha’s en de boeddha’s in een gekleurd doosje zijn al eens besproken. Dit keer zijn het vooral Thaise Boeddha’s die om aandacht vragen. Ze zijn er in allerlei kleuren en materialen. De nieuwe zijn vaak van hout of van polystone (resin). Om jezelf of een ander geluk te brengen kun je er één komen uitkiezen.

Boeddha uitleg
Grofweg kun je de Boeddha's indelen in twee zeer verschillende soorten, namelijk de Chinese dikbuik Boeddha welke ook wel de Happy Boeddha wordt genoemd en de dunne Thaise / Indische Boeddha, ook wel Gautama Boeddha genoemd.
Elke Boeddha staat voor geluk, welvaart, succes en voorspoed maar Boeddha beelden zijn er in honderden verschillende modellen en soorten. Het land van afkomst, de lichaamshouding en eventuele attributen zijn bepalend voor de betekenis van de Boeddha.
Boeddha voor jezelf kopen
Door de mooie symboliek is een Boeddha een geliefd cadeau. Ondanks dat is het een fabel dat je een Boeddha niet voor jezelf mag kopen; een Boeddha koop je puur op je gevoel en koop je een Boeddha voor jezelf met goede bedoelingen dan zal deze ook bij jou geluk brengen.

Uitleg over de betekenis diverse Boeddha’s zie: