Wie ben ik en hoe kwam ik bij de Wereldwinkel terecht?
Mijn naam is Letty Vlieger. Via mijn dochter werd ik gewezen op een vacature bij de PR& Communicatiegroep voor de Wereldwinkel. Een oud-collega van haar werkte naast haar gewone baan ook als PR medewerker bij de Wereldwinkel en zij was op zoek naar een extra redacteur. Al snel mocht ik beginnen met het maken van de Nieuwsbrief en schrijven voor de website. Na ingewerkt te zijn en het met iemand anders samen te doen, doe ik inmiddels door omstandigheden het meeste werk voor deze onderdelen in mijn eentje. Jan Kroese werkt daarnaast voor de PR naar andere media, vooral voor externe contacten en voor het Fairtrade maken van de gemeente. Facebook en Instagram vallen onder iemand anders verantwoordelijkheid. Ik vind het wel leuk werk, uitzoeken waar producten vandaan komen en wat het verhaal erachter is. Maar het kost soms tijd en moeite om iets te vinden. Toch is het fijn om via Nieuwsberichten en de Nieuwsbrief mensen iets verantwoord te laten kopen, iets met informatie over het verhaal erachter mee te geven. Ik vind het prettig om het gewoon thuis te kunnen doen, op de momenten dat ik er tijd voor heb.We zijn intussen nog op zoek naar weer een andere extra hulp. De belangrijke hulp van Janneke is vanwege haar eigen baan gestopt en qua werk (dat ik doe met Jan) komen we handen tekort. Zeker nu we serieus aan de slag gaan om méér van ons te laten horen en we van Purmerend een Fairtrade gemeente willen maken.
Naast het werk voor de Wereldwinkel doe ik nog ander vrijwilligerswerk, zoals voor de Taborkerk (notuleren bij een werkgroep en ik werk voor de ‘bibliotheek’ daar). In die kerk zing ik ook in het koor Cantamo. Ik heb (tot de kinderen kwamen) gewerkt in de bibliotheek van de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar ben nu al 26 jaar thuisblijf moeder met diverse vrijwilligersklussen. Mijn dochter van 26 heeft haar eigen woning, maar mijn zoon van 24 woont nog thuis bij mijn man en mij.
Theedoos van Peeze
De theedoos van Peeze bevat 6 blikjes losse thee. Deze thee is biologisch, fairtrade en zorgt voor minder afval dan theezakjes. Deze theelijn van Communitea heeft de naam Norwoord en is hiermee vernoemd naar de theeplantage in Sri Lanka waar de basis van het Communitea theeconcept ligt. De theedoos bevat de smaken :1) Earl Grey, met citroen en lavendel 2) Moriccan Mint 3) Rooibos citrus 4) Groene thee met cranberry en granaatappel 5) Ceylon Single Estate 6) Oolong perzik.
Door het drinken van deze thee draag je bovendien bij aan een Foudation die zorgt voor een betere leefomgeving voor de arbeiders op de plantage, in de theefabrieken en in de verpakkingsbedrijven in Sri Lanka.