Laatste nieuws

Café de Origen koffie: fair trade én biologisch gemaakt

Een kopje kwaliteitskoffie met een verhaal en een goede smaak. Dan heb je het over de koffiesoorten van Café de Origen. Probeer ze maar een keer en proef het zelf. We hebben verschillende melanges, net naar je eigen smaak en voorkeur.

De koffie van Café de Origen wordt door kleine boeren verbouwd op vruchtbare berghellingen in Peru, Honduras en Ethiopië. Door een mengsel van de allerbeste soort 80 tot 90% Arabica bonen met Robustabonen is het een milde koffie met een vol aroma en verfijnde afdronk. De koffie is 100% biologisch gemaakt zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De boeren krijgen een goede prijs die een betere leefomgeving mogelijk maakt. 

Biologisch gemaakt met groen gas

In Nederland worden de bonen gebrand door een van de pioniers op het gebied van fair trade koffie: Neuteboom. Daarbij is er één doel: een unieke en onderscheidende smaak maken. Neuteboom heeft al meer dan honderd jaar ervaring in het zoeken naar de beste koffie, ontwikkelen van de lekkerste melanges en perfect branden van die koffie. Het is de eerste Nederlandse koffiebrander die biologisch opgewekt gas gebruikt zonder CO2 uit te stoten. Groen gras is verzamelnaam voor gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch materiaal. Zo is de koffie niet alleen fair trade, maar ook duurzaam verantwoord!

Terug in de tijd

Door opnieuw aandacht te vragen voor deze koffie, gaan we terug naar de begintijd van de wereldwinkels. Er werd toen vooral met Max Havelaar koffie verkocht. Nu we ruim 50 jaar bestaan, mag deze koffie weer eens in het zonnetje gezet worden. 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>