Misschien weet je nog van de chocolade van The Chocolatemakers die per fiets zijn opgehaald in Amsterdam? De cacao voor de chocolade wordt per zeilschip naar de haven gebracht. Daar maakt men met gebruik van zonne-energie de lekkere repen en andere producten. Alles gebeurt op een duurzame manier. De repen zijn 100 % glutenvrij, Biologisch, Fairtrade, plasticvrij en er is geen restafval.
De chocolade komt inmiddels uit een aantal verschillende landen. Zo komt de Donkere melk reep uit de Dominicaanse Republiek. Daar zorgt de biologische cacao voor een goede biodiversiteit op de plantages. Ook worden door de meerprijs scholingsprogramma’s en training voor de (kleine) boeren ondersteund.
De Pure Liefde, de Lentereep en de 3 andere nieuwe repen komen uit Peru. In het Amazoneregenwoud wordt de cacao verbouwd langs de oevers van de rivier Cenepa en Rio Santiago. De bevolking van de Awajún is lid van de coöperatie NorAndino. Deze coöperatie verwerkt ook deels zelf de cacao-oogst in een nog grotere fabriek dan die in Amsterdam. Zo kunnen zij in de toekomst zelf chocolade maken. Deze bron van inkomsten zorgt ervoor dat het regenwoud gespaard wordt, omdat voor deze landbouw de grond op een andere manier gebruikt wordt.