Laatste nieuws

Dadels uit Palestina

De dadel staat bekend als een van de zoetste fruitsoorten. Het wordt daarom vaak gebruikt in baksels en als smaakmaker in maaltijden. Ook zijn dadels ontzettend gezond, omdat ze veel waardevolle voedingsstoffen bevatten. Bovendien zijn deze dadels biologisch geteeld.

Dadels zijn rijk aan diverse vitamines en mineralen, waaronder vitamine B6, magnesium en kalium. Dat maakt dat het eten van dadels verschillende gezondheidsvoordelen kan opleveren Zo is bekend dat eten van dadels de hersenfunctie verbetert; de kans op een hartaanval, beroerte of aderverkalking verkleint; het slechte cholesterol verminderen kan; de weerstand verbetert; de bloeddruk kan verlagen; goed is voor de botten en zorgt voor een goede zwangerschap en bevalling.
Deze zachte en sappige bio dadels zijn afkomstig van kleinschalige Palestijnse producenten uit de Jordaanvallei. Hierbij wordt gestreefd naar een duurzame dadelteelt, een waardig inkomen en de ontwikkeling van een goede samenleving.
De importeur is Oxfam.