Laatste nieuws

De cadeautip van: Fons

In de Wereldwinkel werken we met zo'n dertig enthousiaste vrijwilligers. Elke maand geeft een van hen zijn of haar cadeautip. Deze maand de cadeautip van Fons, één van de nieuwste ‘aanwinsten’ van de Wereldwinkel.

 

Fons reageerde eigenlijk op de vacature voor coördinator vrijwilligers, maar dat was bij nader inzien toch niet zo handig. “Ik ben getrouwd met een Spaanse vrouw en wanneer ik met pensioen ga, emigreer ik naar Spanje. Dat is binnen nu en anderhalf jaar.” In plaats daarvan werkt hij nu in de Wereldwinkel als bestuurslid en handboek-beheerder. Ook is hij sinds kort lid van de werkgroep ICT.


Fons werkt dus nog niet zo lang bij de Wereldwinkel. De keramische beelden uit Mexico vielen hem wel direct op tussen alle andere wereldse cadeaus. “De flamencodanseres kan zo uit Spanje komen en met een Spaanse vrouw ben ik daar natuurlijk wel gevoelig voor”, grapt Fons als hij zijn cadeautip toelicht.


Kunstzinnig gevormd, beelden uit Mexico

Deze prachtige beelden zijn van Etta (ontwerpster) en Roberto (specialist in het werken met klei). Hun samenwerking werd een groot succes en inmiddels runnen ze een werkplaats met zestien mensen. De werknemers werken hier met veel plezier onder goede omstandigheden en krijgen een opleiding. Het zijn vooral vrouwen die anders weinig kans hadden gehad op de arbeidsmarkt.

Voor het maken van de beelden wordt klei gebruikt. Deze klei wordt van een berg gehaald op vijftig kilometer afstand van de werkplaats. Hier worden mineralen aan toegevoegd zodat de oven op 800 in plaats van 500 graden gezet kan worden. Daardoor worden de beelden harder en minder breekbaar.   

Meer informatie over de beelden van Etta en Roberto

Van betekenis zijn
Fons heeft altijd iets gehad met Wereldwinkels. Hij was lid van een kerkgenootschap missieontwikkeling en vrede. In deze kerk werden pakketten gemaakt voor de Wereldwinkel. Toen hij in India was, zag hij een groot verschil tussen arm en rijk. “Door in de Wereldwinkel te werken, kan ik iets betekenen voor hardwerkende arme mensen in ontwikkelingslanden. Ook vind ik het fijn om samen te werken met andere collega’s en onderdeel te zijn van een groter geheel. Ik zit hier dus wel op mijn plek!” 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>