Laatste nieuws

De cadeautip van Jan

In de Wereldwinkel werken we met zo'n dertig enthousiaste vrijwilligers. Elke maand geeft een van hen zijn of haar cadeautip. Deze maand de cadeautip van Jan.

Jan werkt vooral achter de schermen bij de Wereldwinkel. Je spot hem dus niet zo snel in de winkel. Hij doet wel heel belangrijk werk, want Jan zorgt ervoor dat de apparatuur in de winkel goed werkt. Denk aan technische ondersteuning aan het netwerk, de kassa en het vervangen van lampen. “De Wereldwinkel is een professionele winkel waar de techniek het goed moet doen. Alleen zo kunnen klanten vlot geholpen worden en houden de winkelmedewerkers plezier in het adviseren over en verkopen van onze mooie cadeauartikelen”, legt Jan uit.
 
Fair trade trok Jan over de streep

Na zijn pensioen wilde Jan graag vrijwilligerswerk doen. De baan die hij zocht moest in een maatschappelijk verantwoorde organisatie zijn. “Een familielid deed al vrijwilligerswerk bij de Wereldwinkel. Toen de winkel technische ondersteuning nodig had, heb ik mij verdiept in de achtergrond van de Wereldwinkels. Ik kwam erachter dat fair trade hier centraal staat en dat arme producenten een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Onafhankelijk van grote importeurs. Ik heb mij toen meteen aangemeld.”

Fleurige design panelen voor aan de muur

De Wereldwinkel verkoopt veel verschillende (cadeau)artikelen, food en non-food. Naast de meer traditionele artikelen als koffie, thee, aardewerk en leer zijn onze producenten zeer creatief in het opnieuw gebruiken van materialen. “Een mooi voorbeeld zijn de metalen wandpanelen. Ze trekken me aan omdat ze heel decoratief zijn en ze hebben een mooi design met mooie fleurige kleuren. De afmetingen zijn verrassend. Vaak lijken ze groot, maar zo’n wandpaneel geeft vaak rust in de kamer en is leuk om naar te kijken. Echt een aanrader voor jezelf of als cadeau voor iemand anders!”

 

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.