Laatste nieuws

De cadeautip van Jose

In de Wereldwinkel werken we met zo'n dertig enthousiaste vrijwilligers. Elke maand geeft een van hen zijn of haar cadeautip. Deze maand de cadeautip van José.

 

José is geboren en getogen in Driehuis, een dorp in de gemeente Velsen. Voor de liefde is zij in 2006 naar Purmerend verhuisd. “Ik werkte op dat moment nog fulltime en kwam als klant graag in de Wereldwinkel voor al die mooie fair trade cadeaus. Toen ik 2,5 jaar geleden met pensioen ging, ben ik hier vrijwilliger geworden. Zo draag ik mijn steentje bij aan het verkleinen van het verschil tussen onze rijke wereld en die van onze armere producenten. Ik vind het ook belangrijk dat we duurzame artikelen verkopen, zodat de impact op het milieu kleiner wordt.”
Als verkoopmedewerker staat José een paar keer per maand in de winkel. Daarover zegt ze: “De winkel is klein maar fijn en heel kleurrijk. Doordat bijna alle artikelen een verhaal hebben, ontstaat makkelijk een leuk gesprekje met de klanten. Ik word er heel blij van als ik een klant echt kan adviseren en ze met hun aankoop tevreden de deur uit gaan.” Verder is José samen met een andere collega verantwoordelijk voor het voorraadbeheer. Ze gaat om toerbeurt mee als er nieuwe artikelen ingekocht moeten worden. “Dat zijn intensieve, maar ook gezellige dagen. Na het inkopen voeren we de artikelen in in onze voorraadadministratie en daarna worden ze geprijsd.”

 

Moet ik echt kiezen? Dan de IKI tassen van Smateria!

Over het antwoord op de vraag wat haar cadeautip is, moet José even nadenken. Ze vindt het veel te moeilijk om te kiezen tussen alle mooie artikelen. “Ik heb meerdere favorieten, maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor nu de IKI tassen van Smateria. Zelf heb ik ook zo’n fijne tas. Ze zijn gemaakt van gerecycled materiaal. We hebben in de wereld zoveel materialen die we opnieuw kunnen gebruiken, het is er gewoon al! Voor deze tassen is zelfs plastic opnieuw bewerkt. Het is een goed uitgewerkt concept. De tassen zijn stevig en waterdicht, en zeg nou zelf: wat zijn ze leuk!”


Het verhaal van de IKI tassen

Recyclen is waar het om draait. Door het opnieuw gebruiken van industriële verpakkingen en plastic afval vanuit de fashionindustrie ontstaat een ‘eigen’ en nieuw materiaal. De stijlvolle tassen zijn niet alleen in het oog springend, maar ook waterbestendig, licht van gewicht, zeer sterk, van hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk en vegan! De krachtige en mooie kleuren stralen vrolijkheid uit.
Na het kopen van een IKI product vindt een soort van natuurlijke 'rijping' van het materiaal aan de buitenkant plaats. Het rauwe in het materiaal wordt 'echt' en zichtbaar. Op elk product staat een subtiel S logo.
 

 

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.