Laatste nieuws

Een kleurig lichtje voor extra geluk tijdens donkere dagen

Haal met deze vrolijke lichtjes sfeer en warmte in huis voor de donkere dagen! Ook help je de mensen die de kaarsen maken. Jouw geluk wordt zo ook hun geluk. Deze kleurrijke fair trade waxinelichtjes worden in een klein bedrijfje op Oost-Java met de hand gemaakt. De arbeidsomstandigheden zijn hier goed en kinderen van de werknemers gaan naar school.

 

Voor het maken van de kaarsen wordt duurzame palmolie uit Indonesië en Maleisië gebruikt. Palmolie is de meest efficiënt gewonnen olie, maar natuurlijk alleen als het duurzaam geteeld wordt. Het RSPO (Roundtable Sustainable Palm Oil)-certificaat garandeert dat. Er wordt geen waardevol bos gekapt, afval wordt opnieuw gebruikt en plantages opnieuw beplant. Kaarsen van palmolie branden twee keer zo lang als parafine kaarsen en zijn daarmee dubbel zo duurzaam.

 


De importeur FairForward bouwt duurzame relaties op met haar handelspartners. Zo krijgen vakmensen in ontwikkelingsgebieden toegang tot de wereldmarkt met hun producten, die allemaal fair trade geproduceerd zijn.   

Kom snel naar de winkel, want hier word je toch vrolijk van!
 

Maandaanbieding december

20% korting op alle Sjaals