Laatste nieuws

Fleurige sieraden van glas en kralen

 

De glas- en buiskralen van deze prachtige kettinkjes en armbandjes komen van een kleine fabriek aan huis in Mazar-i-Sharif, Noord Afghanistan. De fabrikant reist al twintig jaar naar Nepal om daar zijn kralen en buisjes te verkopen. Daar worden de sieraden geregen.

De glaskralen worden gemaakt van zand, de buiskralen van poeder. Dat wordt gemengd met lijm en daarna met de hand gesneden. Deze manier van kralen maken komt eigenlijk uit Oezbekistan. Maar tijdens de Russische Revolutie in 1917 zijn de glasblazers en kralenmakers gevlucht naar Afghanistan. Nu wordt hun ambacht hier doorgegeven van vader op zoon.   

Maandaanbieding juli

20% op alle bronzen beelden

Kom je werken bij de leukste winkel van Purmerend?

Wij zoeken een coördinator voor het werven van nieuwe collega’s en begeleiden van onze vrijwilligers. Je zit ook namens hen in het bestuur en denkt dus mee over het toekomstige beleid. Onze 30 enthousiaste vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van fair trade artikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast heel gezellig dus ook heel zinvol! Lees meer >>