Laatste nieuws

Glazen en karaf van gerecycled glas uit Zanzibar

Nieuw in de winkel zijn de groene glazen en karaf van hergebruikt glas. In Zanzibar is afval een groot probleem. Door het toenemende toerisme belandt er steeds meer afval op straat of in de grond. Dit heeft grote milieueffecten en risico’s voor de menselijke gezondheid. Maar als de lege flessen verzameld worden, die vooral bij hotels, restaurants en op het strand worden gevonden, kan daar goed nieuw glaswerk van gemaakt worden. Plaatselijke ambachtslieden, bestaande uit werkloze jongeren en vrouwen, worden hiermee in staat gesteld om prachtige nieuwe ontwerpen te maken. De flessen worden schoongemaakt en op maat gesneden. Een uniek product ontstaat en de bevolking kan een beter leven krijgen. De karaf kun je ook als vaas gebruiken.

De productie
De onderneming Chako waar dit glaswerk wordt gemaakt, is een sociale, creatieve en milieuvriendelijke onderneming in de buitenwijken van de stad Zanzibar. Om de problemen van armoede, vrouwenrechten en afvalophoping het hoofd te willen bieden vergroot Chako de kansen van de bevolking door in te zetten op het hergebruiken van afval door de mensen zelf. Daarbij gebruik makend van hun eigen ontwerpen. Tevens worden de horeca, bedrijven, overheid en toeristen bewust gemaakt van de afvalproblematiek en de oplossing daarvoor.

De importeur
The Twinning Company is sinds 1998 importeur en groothandel van handgemaakte en duurzame producten. Een eerlijke prijs voor de arbeider, een duurzame handelsrelatie en respect voor het milieu staan bovenaan bij deze importeur. Door zich in te zetten voor de producenten kunnen naast de arbeiders ook hun gezinnen en hun woonomgeving een beter bestaan krijgen.

Zie ook:

Mei aanbiedingen verlengd

De aanbiedingen van de maand mei die t/m 13 mei gepland waren, zijn vanwege het succes nog verlengd! Kom daarom gebruik maken van 20 % korting op een aantal producten die nog maar een korte tijd in de winkel verkrijgbaar zijn.
Dit geldt voor de 
1) Zeepjes en zeephouders
2) Dolores (Mexicaans) aardewerk en 
3) De Cooking bags (stooftassen).

Deze aanbiedingen lopen nog net tot aan Vaderdag, t/m uiterlijk 17 juni.
Lees verder>>

Vacature Medewerker PR & Communicatie

De Wereldwinkel Purmerend zoekt een enthousiaste en gemotiveerde Medewerker voor de werkgroep PR & Communicatie.
Voor verdere informatie zie: