Laatste nieuws

Groene Curry Kruidenpasta uit Thailand

Met deze kruidenpasta kun je een lekkere maaltijd bereiden. Op internet zijn er diverse recepten te vinden, dit keer viel de keuze op die met gebruik van kokosmelk. Die kokosmelk komt trouwens uit Sri Lanka, het maakt het een mix van rijke culturen. De kruidenpasta is mild pittig en verleidelijk fris doordat het citroengras en koriander bevat. Er is alleen gebruik gemaakt van plantaardige ingrediënten en er zijn geen conserveringsmiddelen toegevoegd. De ingrediënten worden in Thailand bereid en vers verpakt, zodat de originele smaak bewaart blijft.

 

Via internet is een recept gevonden, waarbij zowel de  kruidenpasta als de kokosmelk verwerkt zijn:
Ingrediënten:
•    200 gr zwarte linzen (blik, uitgelekt en afgespoeld)
•    150 gr doperwten
•    120 gr peulen
•    250 gr broccoli
•    2 zoete aardappels
•    1 lente-ui
•    1 ui
•    2 teentjes knoflook
•    ½ rode peper
•    15 gr amandelschaafsel
•    15 gr peterselie
•    125 ml dikke (soja)yoghurt
En van Fairtrade Original:
•    Groene Curry Kruidenpasta
•    400 ml Kokosmelk
•    1 el Kokosolie
•    400 gr Pandan rijst
Ben je gek op pittig eten? Voeg een hele rode peper toe in plaats van een half pepertje.

Bereidingswijze:
1.    Snijd de rode peper en lente-ui in ringen, snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de stronken in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Boen de zoete aardappel schoon en snijd in blokjes.
2.    Blancheer de broccoli beetgaar en spoel koud. Doe hetzelfde met de peultjes.
3.    Verwarm de kokosolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig zien. Roer de curry erdoor en giet de kokosmelk erbij. Doe de zoete aardappel erbij en laat 10 minuten zachtjes stoven.
4.    Voeg de doperwten, linzen, broccoli, en peulen toe en laat nog 5 minuten zacht pruttelen.
5.    Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
6.    Doe de curry in een mooie schaal en maak af naar smaak met een klein beetje yoghurt, rode peper, lente-ui, gehakte peterselie en amandelschaafsel. Serveer met rijst.
Eet smakelijk!