Hoe het begon
Op zoek naar manieren om de Nederlandse biodiversiteit te stimuleren, ontdekten Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt de veelzijdige kansen van thee. Zij willen toe naar een economie waar herstel centraal staat. Want we putten de aarde nog steeds uit. Wilderland laat zien dat kwaliteitsthee en natuurherstel goed samengaan, daar wordt de aarde beter van! Met de productie van Nederlandse (on)kruidenthee creëert Wilderland ook nog eens een mooi verdienmodel voor boeren die willen bijdragen aan meer biodiversiteit.
Puur natuur
De kruiden die verbouwd worden, zijn puur natuur, dus niet bespoten met bestrijdingsmiddelen. Van een deel van de kruiden wordt thee gemaakt. De rest, minimaal de helft, blijft staan zodat de insecten ervan kunnen blijven genieten. De bloemen blijven zo insecten aantrekken die hard nodig zijn voor het bestuiven van gewassen. Vervolgens neemt na de bloeiperiode de wind het over en verspreidt de zaden over het land. Zo komen er in het voorjaar daarop op nog meer plekken kruiden. Langzaamaan neemt de natuur het zo weer over.
In de winkel verkopen we de thee in de smaken:
Groene blend; met hennep, paardenbloem, heermoes en goudsbloem
Offline blend; lindebloesem, vlierbloesem, kamille, karwij, en rozenblad
Off-black blend; met wilgenroosje, walnootblad en korenbloem
Opkicker blend; met paardenbloemblad, weegbree, venkel, Salie en goudsbloem
Foto is afkomstig van de website van Wilderland