Laatste nieuws

Heerlijke thee van Nederlandse bodem én goed voor de biodiversiteit. Wij zijn voor!

De biodiversiteit (verscheidenheid aan planten en dieren) is in Nederland de afgelopen jaren sterk afgenomen. Wilderland doet daar iets aan met hun (on)kruidenthee. Deze kruidenthee groeit bij Nederlandse boeren. Bijna alle kruidenthee komt uit het buitenland en dat is jammer. Want door de kruiden te zaaien op onze eigen akkers en weilanden komen bijen, vogels en vlinder terug naar Nederland. Als je thee van Wilderland drinkt, help je dus mee aan het verbeteren van onze biodiversiteit. En de thee is ook nog eens waanzinnig lekker!

Hoe het begon
Op zoek naar manieren om de Nederlandse biodiversiteit te stimuleren, ontdekten Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt de veelzijdige kansen van thee. Zij willen toe naar een economie waar herstel centraal staat. Want we putten de aarde nog steeds uit. Wilderland laat zien dat kwaliteitsthee en natuurherstel goed samengaan, daar wordt de aarde beter van! Met de productie van Nederlandse (on)kruidenthee creëert Wilderland ook nog eens een mooi verdienmodel voor boeren die willen bijdragen aan meer biodiversiteit.

 
Puur natuur
De kruiden die verbouwd worden, zijn puur natuur, dus niet bespoten met bestrijdingsmiddelen. Van een deel van de kruiden wordt thee gemaakt. De rest, minimaal de helft, blijft staan zodat de insecten ervan kunnen blijven genieten. De bloemen blijven zo insecten aantrekken die hard nodig zijn voor het bestuiven van gewassen. Vervolgens neemt na de bloeiperiode de wind het over en verspreidt de zaden over het land. Zo komen er in het voorjaar daarop op nog meer plekken kruiden. Langzaamaan neemt de natuur het zo weer over.


In de winkel verkopen we de thee in de smaken:
Groene blend; met hennep, paardenbloem, heermoes en goudsbloem
Offline blend; lindebloesem, vlierbloesem, kamille, karwij, en rozenblad
Off-black blend; met wilgenroosje, walnootblad en korenbloem
Opkicker blend; met paardenbloemblad, weegbree, venkel, Salie en goudsbloem

Foto is afkomstig van de website van Wilderland

 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>