Laatste nieuws

Hét cadeautje voor juf (of jezelf)

Wat zal juf aan het einde van het schooljaar blij zijn met dit bedankje! De gekleurde glaskralen hebben allemaal een andere betekenis en vaak hangt er ook nog een bedeltje aan. De bedeltjes zijn o.a.(zee-)sterretjes, een veertje, een vlinder en een boomblad. Welke kom jij uitkiezen? Het maken van sieraden van glazen kralen is al heel lang een belangrijke bron van inkomsten voor de Masai stammen. Ze zijn bekend om hun sieraden met de mooiste motieven.

De betekenis van de kleuren van de kralen:
   . groen: gras; vrede
   . blauw: lucht; licht; overdag
   . zwart: nacht; heilig
   . wit: reinheid; onbevangenheid
   . geel: de zon; warmte geluk
   . oranje: vriendschap
   . rood: bloed; levenskracht
                                             

Bawa Hope
Midden in Kibera, de grootste krottenwijk van Afrika, vinden we de werkplaatsen van Bawa Hope, een fair trade organisatie in Nairobi en Kenia die kansarme handarbeiders op weg helpt. Het zijn creatieve mannen en vrouwen die hun producten graag verkopen, maar niet de mogelijkheid of het geld daarvoor hebben. Bawa Hope geeft hen die kans.

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>